innovativt lederskab

18. April 2018

I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om hvordan du bliver innovativ med dit lederskab. Du bliver klogere på de design kriterier, der er for den moderne virksomhed, hvordan du kan hacke din kultur og til sidst snakker vi om, hvordan det er at se ind i denne verden som ung.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Præmissen om at være innovativ, er noget som på samme tid både er en mulighed og et krav for den moderne virksomhed. Det er noget, vi har belyst i løbet af efteråret 2017. Har du ikke fået alt med? Klik ind og se listen over artikler, blog, podcasts m.m., som alle omhandler innovation. I denne episode taler vi om, hvordan du er innovativ med andet end blot dine produkter.

Du skal også være innovativ med dit lederskab!

I episoden kommer vi med eksempler på, hvordan du kan blive mere innovativ med dit lederskab. Det gør vi ved først at starte ud med de 5 guidende kriterier for den moderne organisation, dernæst snakke om hvordan du kan hacke kulturen og til sidst ser vi det hele i et perspektiv med flere generationer på arbejdspladsen.

De fem guidende kriterier for den moderne organisation

I bogen The Responsive Leader (udkommer februar 2018), beskriver Erik disse fem guidende kriterier for den moderne virksomhed. Du får i episoden en kort gennemgang af de fem, og ellers kan du læse mere om, hvordan de er koblet op på innovation i Puks indlæg på LinkedIn. De fem kriterier er:

People first!
Formål, retning og værdi.
Konstant innovation og eksperimenter.
Resultater
Alle har mulighed for at tage lederskab.

Hacking your culture!

Vi snakker i episoden om flere tiltag du kan læne dig op af, hvis du vil i gang med at hacke din kultur. Nogle af dem er:

Indfør market place for jeres opgaver. Hvem har lysten, hvem har evnen og hvem har tiden til at løbe med en specifik opgave.
Ændr måden I afholder MUS på.
Lav mentor/mentee forløb på tværs af organisationen.
Skab Learning Moments
Et eksempel fra WD-40, som har the Maniac Pledge.
For 10 år siden så verden anderledes ud, men hvordan ser den ud med friske øjne i dag?

Er det en forventning eller et krav fra de yngre generation, at vi er innovative med lederskabet, eller kan vi fortsætte som vi plejer? Puk og Erik snakker om hvorfor det er vigtigt at sætte spørgsmålstegn ved ‘plejer’, og måden vi brugte en forundringsbog til at samle de spørgsmål op. Forundringsbogen er god til at skabe sund skepsis, refleksion og spørge: Hvorfor?

Relevante links for denne episode:

Deloitte, Global Human Capital Trends 2017.
Lyt til episode 5, hvor vi snakker om det innovative mindset.
Læs mere om at lave hypotese-drevne eksperimenter. Prøv det af på dit lederskab.
Læs mere om, hvordan du kan bruge speedboats til at blive mere innovativ.
Mere om The Responsive Leader.
Puk’s take på de fem guidende kriterier: What does innovation taste like in the future of work?
Mere om learning-obsessed company culture.
Se en video, hvor de ansatte ved WD-40 fremsiger The Maniac Pledge.

Start gerne dette sted med en ny overskrift H2

Tekstfelt. dfkgdkfg gfhfgh. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.

Og har du quotes? så brug gerne quote knappen. F.eks. her, hvor du virkelig kan fyre igennem med dejligt lange citater, som selvfølgelig giver mening!

In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.

Abonner på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Our newsletter is filled with articles and tools
for the modern
future-oriented leader

Get free, useful tips and tools
that will help you navigate the future
and enhance your leadership already today

Do you need input on how to get started?
Take a look at at our categorized toolbox here
– it’s all free