Listen to the latest podcast episodes (Danish)

Most often our “Fremtidens Ledelse To Go” podcast episodes are made in Danish, but don’t let that stop you to look through the show notes for each episode. They are still filled with models, tools, links that are in english and highly relevant. So, take a look around, and feel free to ask us anything about the podcast episodes.

S02E04 – Forandring i fremtidens organisationer

Hvordan ser en fremtidig transformation ud? Gør vi noget nyt eller som vi plejer? Få indsigt og inspiration i denne episode.

S02E03 – 8 trin i en planlagt transformation

Vi dykker ned i de 8 trin du skal igennem i store planlagt transformationer og hvilke kompetencer der skal til for at få succes.

S02E02 – Minimal Viable Change

Episode 2 handler om Minimal Viable Change, hvor vi lægger ud med at forklare begrebet og hvordan du kan bruge det.

S02E01 – Forandring og forankring

Sæson 2 start ud med en episode der sætter scenen omkring design principper i forandring. Det handler om forandring og forankring.

Episode 69: Slut på denne sæson

Denne episode er den sidste i første sæson af Fremtidens Ledelse To-Go. Nu skifter vi tempo og udgiver i stedet Fremtidens Ledelse To-Go i klumper, hvor vi fokuserer på et specifikt tema af gangen.

Episode 68: Horizon Scanning

Horizon Scanning handler om at indsamle reelle, konkrete signaler, der er eksempler på konkrete drivere og trends, der vil påvirke de fremtider vi skal navigere i - eller selv skabe.

Episode 67: Hvad er Futures Literacy?

Hvad er Futures Literacy? Og Futures Thinking, forecasting, backcasting, horizon scanning og scenarier ... og alle de andre ord, der hører til fremtidsforskningen?

Episode 66: Der er kort mellem Teal og Red

Ind imellem oplever vi at ledere og medarbejdere springer fra Teal adfærd til Red, uden at opdage det selv. Det er som om Laloux' farveskala danner en cirkel, så der bliver direkte vej fra Teal til Red. Der er kort fra Teal til Red, nogen gange.

Episode 65: Den uendelige forandring

Der er forskel på forandringer, men er der også forskel på om de er endelige eller uendelige? Lyt med om den uendelige forandring.

Episode 64: Roller i forandringsledelse

I denne episode debatterer vi de forskellige roller, der kan/bør være til stede for at drive forandring fremad. Men hvilke roller er der brug for? Og er vi enige om hvad rollerne indeholder? 

Episode 63: Moderne sprog i moderne ledelse

Den moderne leder har et moderne sprog, et sprog der passer med den inkluderende og retningsgivende kultur, lederen vil skabe. Sproget er med til at skabe kulturen, og kulturen er med til at skabe sproget. Sprog skaber forståelse og fantasi. Hvordan du vælger og du bruger dine ord, er afgørende for gensidig respekt, forståelse og samarbejde.

Episode 62: Eksperimenter

Hvordan håndterer man eksperimenter i sin organisation? Og hvorfor skulle man? I denne episode dykker vi ned i situationer, hvor usikkerheden er høj, for at tale om eksperimenter, hypoteser og forandringsledelse.

Miniserie del 5 – Vertica (Progressive virksomheder)

Vertica er en ikke-hierarkiserende virksomhed i hjertet af Århus, med fokus på selvledelse, teal og en stærk kultur.

Episode 61: Hvad er Teal?

Om du er ny til begrebet Teal eller du har kendt til det længe, så er denne episode til dig der er nysgerrig på hvad Teal er og hvordan du kan skabe en Teal transformation.

Episode 60: Brug stilhed i din ledelse – med Bastian Overgaard

Støjfri ledelse. Begrebet stammer fra Bastian Overgaards nye bog, som sætter stilhed på dagsorden. I denne episode har vi besøg af Bastian.

Miniserie del 4 – Energinet (Progressive virksomheder)

I denne del af vores miniserie om progressive virksomheder skal vi møde en med store ambitioner på klodens vegne. Det er Energinet der foruden en stor grøn omstilling også har mange andre forandringer, som har bidraget til at de er begyndt at tænke anderledes.

Miniserie del 3 – Danfoss eSteering (Progressive virksomheder)

Kom med ind i maskinrummet hos Danfoss eSteering, hvor de arbejder med selvledelse, holacracy, teal, cirkler og meget mere.

Episode 59: Future of Work – Endnu en statusrapport fra virkeligheden

Det er tid til endnu en statusrapport fra virkeligheden - om Future of Work. Det er 621 dage siden vi sidst kiggede ind i fremtiden. Siden da er der sket meget.

Episode 58: Asynkrone og synkrone traditioner

Traditioner er vigtige, men hvordan skaber du fede traditioner når arbejdet fungerer både synkront og asynkront?

Miniserie del 2 – JAC (Progressive virksomheder)

I episoden har Erik interviewet Ann-Christina Matzen Andreasen fra JAC i Gentofte om deres 90% ledelsesløse organisation.

Miniserie del 1 – Bankdata (Progressive virksomheder)

Denne episode er den første i en miniserie af portrætter af progressive danske virksomheder. I episoden har Erik interviewet Berit Kuhr fra Bankdata om deres agile transformation.

Episode 57: Selvledelse starter med selvindsigt

I denne episode sætter vi ord på hvad vi mener det kræver, på personligt niveau. Selvledelse kræver nemlig at du har styr på: Din tid. Dine opgaver. Din energi. Dine penge. Dine relationer. Din egen branding, indadtil i virksomheden. OG konflikthåndtering.

Episode 56: Skal alle med på rejsen?

Et af de store spørgsmål, når vi gennemgår forandringer, transformationer og skaber udvikling er: Skal alle med på rejsen? Og: Kan alle? Vil alle?

Episode 55: PUK modellen – en modenhedsmåling

Puk Falkenberg skabte i 2016 en modenhedsmåling som del af hendes speciale fra SDU i forandringsledelse, baseret på bla. Reinventing Organizat. I episoden gennemgår vi modellen, hvordan den opstod, hvordan vi bruger den selv.

Episode 54: Spørg os om alt

Vi opfordrede jer til at stille os spørgsmål – og det gjorde I – og TAK! I denne episode besvarer vi jeres spørgsmål.

Episode 53: Hvordan kan vi bruge positiv psykologi i forbindelse med forandringer?

Positiv psykologi har fået voksende opmærksomhed fra forskere og praktikere de seneste 20 år. Men, hvordan kan vi bruge positiv psykologi i forbindelse med forandringer og vores ledelse?

Episode 52: Er dit popcorn poppet?

At "popkornet er poppet" er et mentalt billede på folk, der har set og oplevet fremtidens arbejde/organisation/lederskab/kultur etc, og har indset, at det virker. En episode om forandringsledelse på det personlige plan, og om hvordan det sker - og smitter.

Episode 51: Hvad betyder digital modenhed for den moderne organisation?

Hvordan hænger digital transformation, digital modenhed og organisatorisk kultur sammen? Og hvad kan vi bruge den viden til?

Episode 50: The Responsive Org.

The Responsive Org er et community, der mødes om at forny den måde vi organiserer os på. Vi gennemgår deres model for hvad der skal til for at være en tilpasningsstærk organisation, fordelt på 5 tensions.

Episode 49: Keep & Try på work from home under Corona

Vi samler op på, hvad vi tager med os fra to måneders intensiv working from home. Hvad har virket godt og hvad vi kunne tænke os at prøve mere af fremadrettet?

Episode 48: Når forandringer er fatale – med Christian Ørsted

Forandringsledelse i en VUCA verden ligger tæt på vores hjerte. I denne episode af podcasten tager vi dig med i en samtale, som bygger videre på vores tidligere episoder om forandringsledelsens historie, ledelse og forankring. Vi vil sammen med Christian Ørsted, undersøge, hvad fantastisk eller fatal forandring er – specielt i fremtiden.

Episode 47: Teal Dots in An Orange World – FAQ

Bogen Teal Dots In An Orange World udkom for et halvt år siden. Hvad er de typiske reaktioner og spørgsmål til den? Hør hvad Erik har samlet sammen af FAQs.

Episode 46: Forankring af forandring

Hvordan sikrer man sig, at en forandring fastholdes efter den første ‘honeymoon-fase’? Hvordan forankrer man en forandring? Tools, tips og erfaringer

Episode 45: Forandringsledelsens historie

Hør med når Puk, der har en kandidatgrad i netop forandringsledelse, tager os med på en tur op gennem udviklingen af forandringsledelse fra slutningen af det 18. århundrede frem til i dag.

Episode 44: Toplederens netværk

Har man brug for et netværk som topleder? Svaret er klart ja, men hvilke komponenter består sådan et netværk af? Og hvordan dyrker man sit netværk som topleder?

Episode 43: Gig economy set med lederens øjne

I denne episode taler vi videre om gig-økonomien, og kigger nærmere på hvad lederens rolle er i gig-økonomien. Eller rettere: hvad er lederens rolle i et mere fleksibelt arbejdsmarked.

Episode 42: Hvad sker der med gig-økonomien efter Corona?

Hvad sker der med gig-økonomien efter corona? Gig- og freelancer-økonomien har længe været et af de mere centrale begreber i fremtidens ledelse. Ændrer det sig nu?

Episode 41: Human skills – de 4 kvotienter forklaret

I denne episode får du en uddybelse af de fem kvotienter vi nævnte i sidste episode: IQ, EQ, NQ, MQ og DQ – dog lige med undtagelse af IQ. De fire kvotienter udgør sammen et vigtigt sæt human skills, der er nødvendige for at kunne skabe god ledelse.

Episode 40: Kompetancegab og trends

I denne episode taler vi om hvilke kompetencegab man risikerer at løbe ind i, hvis ellers de trends vi ser i markedet holder - og hvad du kan gøre for at lukke hullet.

Episode 39: Rytmer i organisationen

Hvad betyder rytmer for din organisation? Det dykker vi nærmere ned i, i dette afsnit af Fremtiden Ledelse to-go!

Episode 38: Fra brandtaler til polyrytmiske pivoteringer

I denne episode er Puk Falkenberg din guide gennem nogle gemte lydfiler fra Global Peter Drucker Forum 2018, som ikke er blevet udgivet før.

Episode 37: Digitalisering, analog eller digitalisme?

Vi har computere, internet og digitalisering alle steder. Tit bliver det omtalt som løsningen på alle vores organisatoriske udfordringer, men findes der en anden løsning? Det gør der måske.

Episode 36: Kortspil som samtaleskaber

I denne episode af Fremtidens ledelse To-Go! handler det om, hvordan kortspil kan være en samtaleskaber i moderne ledelse.

Episode 35: De tunge brancher

Det handler om de brancher, der hidtil er gået fri af disruption, og først nu oplever de markante ændringer som andre virksomheder har mødt længe.

Episode 34: Organisatorisk Netværksanalyse

Hvad er en organisatorisk netværksanalyse, også kaldt ONA, og hvad kan den fortælle dig som et organisationsdiagram ikke kan?

Episode 33: Ship-It weekender

I denne værktøjsepisode taler Puk, Line og Arbresh om vores 48-timers Ship-it weekend.
episode 32

Episode 32: Future of Work – en statusrapport fra virkeligheden

Vi har spottet fire elementer fra Future of Work, som lederne i de danske virksomheder reagerer mest på for tiden. Her får du en update på Future of Work.

Episode 31: De første 100 dage som moderne leder

I denne værktøjsepisode taler Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard med tre ledere om deres input på hvad du skal fokusere på de første 100 dage som moderne leder.
Bæredygtig investering

Episode 30: Bæredygtige investeringer med Varan Pathmanathan

Purpose er forskelligt for os hver især, og hvordan investerer man i en virksomhed, der er bæredygtig på områder, der er vigtigt for lige netop os?

Episode 29: Fremtidens arbejdsrum med Anders Strømvig Hansen

I denne episode af Fremtidens Ledelse to-go! Taler Puk Falkenberg og Anders Strømvig Hansen om fremtidens arbejdsrum

Episode 28: Vores rytme vores ugemøde

Hvordan kan du med tre tavler skabe en rytme for din organisation? I denne episode gennemgår Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, vores rytme fra strategidag til ugemøde. Lyt med og få inspiration og fif til, hvordan du kan finde og skabe en rytme for din organisation.

Episode 27: Når omorganisering styrker din tilpasningsevne

Den moderne lederne vælter med vilje dele af sin organisation, for at rejse det igen. Formålet er at udfordre det bevidste ”vi plejer”.

Episode 26: Er din forandring Built-in eller Bolted-on?

Hvorfor det er svært at implementere forandringer i organisationer, og hvordan man ”bygger dem ind i” organisationen og ikke ”knapper dem på”.

Episode 25: Hvordan hænger forandring og filosofi sammen med Emil Pope

I episoden lægges der vægt på, hvordan forandring og filosofi hænger sammen, og Emil hiver fat i både forandringsteoretiker John Kotter og neurologen Hilary Scarlett.
fl 24

Episode 24: Engaging youth in building the business of tomorrow

Hør episode 24, hvor Puk og Arbresh taler om de 17 verdensmål.
fl23

Episode 23: Fra et informationssamfund til et innovationssamfund

Hvilken type organisering man skal have i sin virksomhed, når vi kigger ind i fremtiden. Hvilken betydning har det for virksomhederne, at vi går fra et informationssamfund til et innovationssamfund?

Episode 22: Afgørende øjeblikke for alle med Jonas Bladt Hansen

I denne episode taler Puk Falkenberg og Jonas Bladt Hansen om, hvordan Employee Experience kommer på spil i forhold til Intergenerational Leadership.
Map your Innovation Spectrum and transform your business

Episode 21: De unge på arbejde med Alexandra Krautwald

I denne episode taler Erik med Alexandra Krautwald om fremtiden, om generationer og epoker, og hvad det ledelsesmæssige paradigmeskifte betyder for den unge generation

Episode 20: Hvordan leder du flere generationer?

I denne episode forsøger vi at gøre op med alfabetsuppen – vi taler om flere generationer på arbejdspladser. For hvordan kommunikerer du som leder til en organisation, der har stor diversitet i alder?

Episode 19: De digitale indfødte med Søren Schultz Hansen

I denne episode taler vi med Søren Schultz Hansen. Søren er blandt andet forfatter til bogen ”Digitale indfødte på job”. Vi snakker om tiltideværelse og GPS-ledelse, som også er nævnt i bogen.
hacktober

Episode 18: Hacktober – vores speedbåd som blev en succes

Vi samlede en masse dygtige og skarpe mennesker, for at hacke fremtidens udfordringer for fremtidens arbejdspladser. Lyt med i denne særudgave af Fremtidens Ledelse To-Go, hvor vi snakker om vores speedboat Hacktober.
worldblu 2018

Episode 17: Tribal Leadership med Garry Ridge

I denne episode taler vi med Garry Ridge fra WD-40 Company. Vi taler om Tribal Leadership, og om hvordan Garry Ridge’s ledelsesstil er – og vi forsøger at komme helt tæt på.
fremtidens ledelse high tech or high touch

Episode 16: High tech eller high touch med Anders Skytte Martinsen

I denne episode taler vi om high tech og high touch. Det handler om teknologi til ledelse, når vi har inviteret Anders Skytte Martinsen med i studiet. Så lyt med og find ud af hvad Build-A-Bot konceptet går ud på.
fremtidens ledels intern kommunikation

Episode 15: Fremtiden for intern kommunikation med Jonas Bladt Hansen

I denne episode får du et bud på, hvordan Jonas ser fremtidens organisering omkring intern kommunikation.
hønen og ægget

Episode 14: Hønen eller ægget

Ofte vil du opleve, at ved at skabe forandring, skaber du også et nyt mindset. Og andre gange, når du taler om mindset, retning og inspirerer dine medarbejdere, opstår handling og forandring ud fra et ændret mindset.
er din forretningsmodel stadig relevant

Episode 13: Er din forretningsmodel (stadig) relevant?

I en verden som altid ændrer sig er det relevant at stille sig selv spørgsmålet: Hvad er det, der aldrig ændrer sig? Hvad er det for et problem vi løser, som altid vil eksistere? Hvilken værdi er det, som vi skaber?
hold dig relevant

Episode 12: Hold dig relevant i din ledergerning

I denne episode kommer du med Erik på køretur sammen med Jens Jakob Svanholt fra Danske Bank. Jens Jakob og Erik er på vej tværs over Storebælt for at holde et fælles foredrag om agil ledelse, og du dumper ned i en samtale om ledergerningen.
five traits of leader

Episode 11: Livslang læring med Dorthe Schmidt

I denne episode taler vi med Dorthe Schmidt fra Ecco. Dorthe har en stor interesse og passion for læring, og derfor handler det i dag om livslang læring
hvordan forbliver du relevant

Episode 10: Hold dig relevant

I denne episode tager vi hul på vores nye tema og sætter fokus på, hvordan du forbliver relevant. I episoden gennemgår vi tre elementer på overordnet plan.
key note

Episode 9: Keynote at “the Future of [email protected] hosted by founders (english)

This extra podcast/video (in English) is from a key note at “The Future of [email protected]” hosted by Founders by Erik Korsvik Østergaard.
responsive leader

Episode 8: Behind the book: The Responsive Leader

Erik fortæller om, hvordan processen med bogen The Responsive Leader har været, samarbejdet med forlaget og ikke mindst, den røde tråd.
innovativt lederskab

Episode 7: Innovativt Lederskab

Præmissen om at være innovativ, er noget som på samme tid både er en mulighed og et krav for den moderne virksomhed.
innovation

Episode 6: Hvorfor være innovativ og hvor starter du, hvis du gerne vil i gang?

I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om hvorfor du bør være innovativ, og hvor du starter, hvis du gerne vil i gang.
innovative mindset

Episode 5: Det innovative mindset og lysten til at innovere

Du bliver klogere på forskellen på hverdagsinnovation og radikal innovation, samt hvordan du kan øve dig i at få et innovativt mindset.

Episode 4: distribueret lederskab – delegering, mandat og empowerment

Fremtidens lederskab er blandt andet baseret på, at det ikke kun er én person, der træffer beslutninger øverst i sit elfenbenstårn, men at vi er flere om det.
Roboboss – to bot or not to bot? // Part one

Episode 3: Hvad har robotter med ledelse at gøre med Anders Colding-Jørgensen

I den tredje episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om robotter: Hvad har robotter med ledelse at gøre?

Episode 2: Team of teams og din nye lederrolle

I den anden episode af Fremtidens Ledelse To-Go dykker vi ned i en udfordring; hvordan ser din lederrolle ud, når vi snakker om teams-of-teams.

Episode 1: Balancen mellem at være drevet af formål og profit

I den første episode af Fremtidens Ledelse To-Go dykker vi ned i en udfordring; at skabe og opretholde den nye balance mellem formål og profit.