fremtidens ledelse high tech or high touch

17. October 2018

I denne episode taler vi om high tech og high touch. Det handler om teknologi til ledelse, når vi har inviteret Anders Skytte Martinsen med i studiet. Så lyt med og find ud af hvad Build-A-Bot konceptet går ud på.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Mød Anders Skytte Martinsen, som har hjulpet os med at se nærmere på forskellige teknologier og specielt digitale tools til støtte for ledelse. Han har researchet inden for emnet ‘RoboBoss’. I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go spørger Erik ham ind til, hvad han har fundet ud af er vigtigt, når vi snakker teknologi og softwarerobotter til ledelse.

High tech eller high touch?

Der er mange paradokser og etiske spørgsmål, man bør stille sig selv, når snakker falder på ledelsesteknologier. Hvor meget vil vi lade AI og robotteknologi lytte til medarbejderne? Hvor meget skal robotterne se? Skal robotten være stenhård om “hjertet” eller faktisk have et rigtig blødt hjerte?
Det handler ikke om menneske vs. robot, men derimod menneske plus robot. Det er hønen OG ægget.
Anders fortæller om Ironman. Uden sin dragt er Tony Stark blot et menneske. Men med sin robotdragt bliver han et forbedret menneske – som forsøger at redde verden, fra den skade hans tidligere teknologier har forsaget. Burde det ikke være samme tankegang vi skal have, når vi snakker ledelsesteknologi? At RoboBoss er kommet for at forbedre os som menneske i vores ledergerning? Man bliver forstærket, “augmented”, siger Anders.

Spørgsmålene er derfor:
Hvad kan vi?
Hvad må vi?
Hvad vil vi?

Leder, byg din egen papkasserobot!

Som leder skal du tag noget så analogt som en papkasse, og så skal du bygge en robot; Build-a-bot! Det er ikke en rigtig robot, men grunden til, at du skal kaste dig over papkassebyggeriet er:
• Du får reflekteret over etiske aspekter af en robot, som skal være en del af arbejdspladsen
• Du får mulighed for at gennemgå flere parametre såsom hvad skal robot kunne, skal den lytte med til alt, skal den se alt, må den overvåge vores færden etc.?
• Som team og afdeling får I en snak om, hvad I egentlig har brug for i en robot, og hvilke grænser I er nød til at etablere.

Mere relevant læsning og lytning:

Mød Anders på LinkedIn.
Survey, der refereres i Forbes: Would you welcome a RoboBoss?
Eriks LinkedIn post om læringen ved at have en robot som coach: “A year with a robot as my HR coach”
Fuck it – ship it af Jacob Bøtter og Stine Mølgaard find den på saxo.dk og se Eriks anbefaling af bogen på Instagram og på LinkedIn.
• Mød Casper Klynge, Danmarks Tech-ambassadør på Twitter.
• Forskningsprojektet REELER, som Anders omtaler – Her mere tilgængelig læsning om REELER
• Link til vores podcast, episode 3, med Anders Colding-Jørgensen, om kunstig intelligens og ledelse
• High touch vs. high tech?
• Anders nævner, at vi alle er gode til at ignorere, hver der egentlig står i Terms&Condition, når vi vinger fluebenet af. Her er hvad han snakker om
• 9 HR tech trends 2017

Eksempler på softwaretools, vi taler om:
• x.ai – til mødebooking
• Duuoo – til støtte for 1 til 1 samtalerne
• OfficeVibe – til ugentlig pulsmåling og ledelsesrådgivning (se også Eriks LinkedIn-artikel her)
• Peakon – til ugentlig pulsmåling og ledelsesrådgivning
• 15five – til moderne performance leadership

Abonner på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Our newsletter is filled with articles and tools
for the modern
future-oriented leader

Get free, useful tips and tools
that will help you navigate the future
and enhance your leadership already today

Do you need input on how to get started?
Take a look at at our categorized toolbox here
– it’s all free