Fremtidens Ledelse - to go! https://blochoestergaard.com Fremtidens Ledelse – to go er en podcast om fremtidens arbejde, moderne ledelse, forandring og organisationsudvikling. Mon, 14 Oct 2019 08:28:27 +0000 da hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.3 I Fremtidens Ledelse To-Go kan du høre om, hvordan den moderne organisation ser ud, agerer og tilpasser sig, set i lyset af fremtidens ledelse, digitale trends, automatisering og nye krav fra organisationer og medarbejdere.<br /> <br /> I en verden hvor tingene forandrer sig, har vi behov for at forstå vores nye roller som organisationer, som medarbejdere og som ledere. En af de mest centrale elementer er at holde sig relevant - overfor kunder, community såvel som de ansatte. Det handler derfor om at kunne orientere sig fremad, have tilpasningsvilje, omfavne den manglende forudsigelighed og i stedet turde eksperimentere med både produkter, processer og lederskabet. Fremtidens Ledelse - to go! clean episodic Fremtidens Ledelse - to go! puk.falkenberg@gmail.com puk.falkenberg@gmail.com (Fremtidens Ledelse - to go!) Fremtidens Ledelse To-Go! Fremtidens Ledelse - to go! https://blochoestergaard.com/wp-content/uploads/2019/01/FremtidensLedelseToGo2000x2000.png https://blochoestergaard.com København Ugentlig Episode 35: De tunge brancher https://blochoestergaard.com/episode-35-de-tunge-brancher/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-35-de-tunge-brancher Tue, 01 Oct 2019 06:00:56 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=5715 Det handler om de brancher, der hidtil er gået fri af disruption, og først nu oplever de markante ændringer som andre virksomheder har mødt længe.

Episode 35: De tunge brancher

Dine værter er Line Bloch &Erik Korsvik Østergaard, 1. October 2019

I denne episode af Fremtidens ledelse To-go!, handler det om de brancher, der hidtil er gået fri af disruption, og først nu oplever de markante ændringer som andre virksomheder har mødt længe. Lyt med og bliv klog på, hvordan du som leder kan navigere i det.

Det holdt stik!

I 2009 og i 2010 udgav Instituttet for fremtidsforskning rapporterne Anarconomy og Ude af kontrol. I begge rapporter blev der forudset en række markeder og brancher, der ville ændre sig markant – og det holdt stik!

I rapporterne blev der beskrevet, at de ”lette” industrier – de, der har let ved at omstille sig – ville ændre sig hurtigere. Det er typisk brancher indenfor IT eller menneske til menneske-service. Til gengæld ville de brancher, der typisk karakteriseres ved længere planlægningshorisonter, dvs. medicinalbranchen, transportbranchen, uddannelsesinstitutioner og byggebranchen; først mærke presset senere. Det er så nu. Mange steder i denne branche oplever, at de har en meget kortere time-to-market horisont. Fra at se tre, seks eller ti år frem, er deres planlægningshorisont nu ned til tre måneder.

Få organisationen med

Med en væsentlig kortere planlægningshorisont, gælder det om at få medarbejderne med på omskifteligheden så hurtig som muligt. e, der har lavet og udtænkt strategien, er tankemæssigt længere fremme end medarbejderne. Det betyder, at du som leder er længere fremme i forandringskurven, og derfor vigtigt, at gribe folk løbende. Det er derfor heller ikke nok med årlige nytårskure. Hold organisationen opdateret med løbende touch-points.

Gør det klart for medarbejderne, at der ikke er grund til panik, men at det er vigtigt at orientere sig om hvad vi kan påvirke og hvad der er et vilkår, dvs en parameter der ikke kan ændres ved.

Gode råd til ledere i de ”tunge” brancher

 • Først og fremmest handler det om at orientere sig. Tal sammen om, hvad der sker – både med kollegaer, chefer og medarbejdere. Hvad siger omverden? Tag diskussionen op både internt og eksternt.
 • Gå tilbage og kig på, hvad er det for et problem virksomheden løser, eller se på hvilket produkt i laver. Er vi på det rette marked, og hvad er vores plads i verden? På den måde laver du analysen forfra.
 • Er der nogen på markedet, der er længere fremme? Lav samarbejder med dem, der kommer med gode ideer før dig.
 • Man kan ikke vide alt, og det er okay ikke at vide alt. Hav hyppige og ærlige touch-points med din organisation, og fortæl hvis du ikke ved, hvad der kommer.
 • Tag en sund diskussion med teamet; er der noget vi skal aflære og noget vi skal tillære? Det kan både være hard skills og human skills.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har du både Bloch og Østergaard med i øret. Line Bloch og Erik Østergaard er dine værter i dagens episode.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & AuthorLine Bloch

Line Bloch
Founder and Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker
Mere relevant læsning
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

]]> Det handler om de brancher, der hidtil er gået fri af disruption, og først nu oplever de markante ændringer som andre virksomheder har mødt længe. Det handler om de brancher, der hidtil er gået fri af disruption, og først nu oplever de markante ændringer som andre virksomheder har mødt længe. Fremtidens Ledelse - to go! clean 24:17 Episode 34: Organisatorisk Netværksanalyse https://blochoestergaard.com/episode-34-organisatorisk-netvaerksanalyse/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-34-organisatorisk-netvaerksanalyse Tue, 17 Sep 2019 08:08:03 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=5579 Hvad er en organisatorisk netværksanalyse, også kaldt ONA, og hvad kan den fortælle dig som et organisationsdiagram ikke kan?

Episode 34: Organisatorisk Netværksanalyse

Dine værter er Puk Falkenberg og Line Bloch, 17. September 2019

Hvad er det en organisatorisk netværksanalyse (ONA) kan fortælle dig som et organisationsdiagram ikke kan? Det kan du høre mere om i denne værktøjsepisode, hvor Line Bloch og Puk Falkenberg gennemgår, hvad en ONA er , hvorfor du bør lave en ONA og hvordan vi laver og udfører en ONA.

Hvad er en ONA?

En ONA giver et overblik over, hvordan relationerne og netværksstrukturerne ser ud i organisationen. Det lyder som et organisationsdiagram, men en ONA ligner aldrig det organisationsdiagram, du kender.

En ONA giver dig mulighed for, at bruge den til at træffe informerede beslutninger om, hvad organisationen bør fokusere på i fremtiden med hensyn til samarbejde, lederudvikling, relationer og kultur. På oplyst grundlag, giver en ONA dig muligheden for at tage diskussionen op om, ”hvor skal vi hen som organisation?”. En ONA kan også give dig en bekræftelse på, om det I gør, er det rigtige.

Hvorfor ONA?

Den organisatoriske netværksanalyse er et stærkt værktøj, hvis output du kan bruge til flere ting. I episoden kommer vi ind på følgende, som ONA’en oftest bruges til:

 • Se om lederne har den rolle og placering i organisationen, som vi ønsker.
 • Kortlægge silodannelser, teamstruktur og se om projektorganiseringer får fred til f.eks. produktudvikling.
 • Kortlægge om hvorvidt vi får onboardet nye kolleger ordentligt.
 • Finde forandringsagenter, som du kan sætte i spil under store og små forandringer.
 • Finde de vigtige nøglepersoner og influencere, som er dem andre går til (fagligt og/eller socialt).
 • Se om nogle medarbejdere er på vej ud af organisationen.
 • Finde kulturbærer, som er vigtige i dit kulturarbejde og udvikling af organisationen.

Listen ovenfor er langt fra udtømmende, men viser et udpluk af, hvad analyserne fra en ONA kan fortælle dig. Flere af vores kunder laver med 9-14 måneders mellemrum en ONA, for at bruge den som temperaturmåling på, om de stadig er på vej i den rigtige retning. Når vi har flere ONA’er, fra flere år, er det tydeligt hvilken rejse organisationen har været på, og det giver et datagrundlag for det fremtidige arbejde med organisationens, ledernes og medarbejdernes udvikling.

Hvordan udføres en ONA?

Når vi er udfører en ONA, spørger vi om fire ting ved hjælp af to parametre: det sociale parameter og det faglige parameter. Med de parametre kan vi indsamle data på, hvem giver energi socialt og hvem går man til fagligt. Nogle gange kan der være sammenfald mellem det faglige og det sociale, men tit oplever vi, at det ikke hænger sammen.

I hvert af de to parametre er der to spørgsmål. Det vil sige, at alle i organisationen besvare disse fire spørgsmål, der danner grundlaget for ONA’en. Ved hvert spørgsmål skal hver medarbejder vælge mellem 1-10 andre medarbejdere, som de mener passer på spørgsmålene:

 1. Hvem arbejder du mest sammen med til dagligt? (fagligt)
 2. Hvem sparer du fagligt med? (fagligt)
 3. Hvem får du mest energi af? (socialt)
 4. Hvem snakker du privat med? (socialt)

Måske har du fået mod på, selv at udføre en ONA? Med NodeXL, der er gratis, kan du selv generere din egen ONA. Hvis du ikke har mod på at generere din egen ONA, så kan du læse mere om, hvordan vi kan tilbyde dig en ONA lige her.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Line Bloch været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note SpeakerLine Bloch

Line Bloch
Founder and Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

]]> Hvad er en organisatorisk netværksanalyse, også kaldt ONA, og hvad kan den fortælle dig som et organisationsdiagram ikke kan? Hvad er en organisatorisk netværksanalyse, også kaldt ONA, og hvad kan den fortælle dig som et organisationsdiagram ikke kan? Fremtidens Ledelse - to go! clean 25:57 Episode 33: Ship-It weekender https://blochoestergaard.com/episode-33-ship-it-weekender/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-33-ship-it-weekender Tue, 03 Sep 2019 07:52:07 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=5417 I denne værktøjsepisode taler Puk, Line og Arbresh om vores 48-timers Ship-it weekend.

Episode 33: Ship-It weekender

Dine værter er Puk Falkenberg, Line Bloch og Arbresh Useini, 3. September 2019

FedEx Days, Hack Days, Hackathon eller som vi kalder dem: Ship-It days – ja, kært barn har mange navne. I denne værktøjs episode handler det om vores 48 timers Ship-It weekend, hvor Arbresh Useini, Puk Falkenberg og Line Bloch gennemgår tankerne bag idéen Ship-It weekenderne, komponenterne til at skabe en Ship-It weekend, og hvilke output vi fik ud af weekenden.

En weekend i det idylliske Sverige

Learning Paths: en idé, der har hængt på vores backlog i halvandet år. Nu var tiden inde til at sætte projektet igang!

Fredag eftermiddag drog vi afsted til Sydsverige på en lille gård, hvor vi skulle knække koden til, hvordan du, som leder, kan få en lærerig oplevelse på vores hjemmeside. Vi startede med en brainstorming og snakkede om, hvad skal det indeholde, hvad skal outcome være, skal det koste penge, og hvordan skal det se ud?

Næste morgen samlede vi op fra dagen før, lavede user stories, klistrede post-its med idéer på væggen, og vores Learning Path var skabt. Nu skulle vi så ellers igang med at bygge det.

Tre komponenter

Før vi gik i gang med Ship-It weekend, havde vi tre komponenter på plads:

 1. Et problem/projekt. Læg mærke til at det ikke er en case – det er et reelt problem som I skal løse. Gør jer nogle tanker omkring, hvad der konkret skal løses på 48 timer.
 2. Sæt en fast tidsramme af. I har 48 timer til at komme igennem et problem der skal løses – hvordan skal de fordeles?
 3. Et team. Hvem har lyst til at deltage og hvem har vigtige kompetencer, der kan komme på spil på en Ship-It weekend?

Og husk så en facilitator, der kan skabe rammer omkring, hvordan det skal foregår i de 48 timer.

Fordele ved en Ship-It weekend:

Foruden at løse et problem, giver en Ship-It weekend mange andre fordele for teamet:

 • De stimulere kreativitet og samtidig løser et reelt problem.
 • De skaber videndeling og erfaringer eftersom I deler forskellige perspektiver på problemet og erfaringer fra lignende eller forskellige situationer.
 • Der skabes et socialt bånd som i sig selv har fordele for et team, hvor der skabes forpligtelse i teamet.

Konceptet bag

Vores Ship-It weekend er en del af vores Exploration Days, der indebærer vores halvårlige strategidage, vores speedboat Hacktober, vores education days, der indebærer at vi har tid til at uddanne os selv, og Learning Lunch hver anden måned, hvor vi videndeler.


Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg,  Line Bloch og Arbresh Useini været dine værter.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker
Line Bloch

Line Bloch
Founder and Partner, Leadership Advisor & Key Note SpeakerAbonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.


Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

]]> I denne værktøjsepisode taler Puk, Line og Arbresh om vores 48-timers Ship-it weekend. I denne værktøjsepisode taler Puk, Line og Arbresh om vores 48-timers Ship-it weekend. Fremtidens Ledelse - to go! clean 25:17 Episode 32: Future of Work – en statusrapport fra virkeligheden https://blochoestergaard.com/episode-32-future-of-work-en-statusrapport-fra-virkeligheden/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-32-future-of-work-en-statusrapport-fra-virkeligheden Tue, 11 Jun 2019 13:06:14 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=4629 Vi har spottet fire elementer fra Future of Work, som lederne i de danske virksomheder reagerer mest på for tiden. Her får du en update på Future of Work.

Episode 32: Future of Work – en statusrapport fra virkeligheden

episode 32

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 11. June 2019

I denne episode taler Erik Korsvik Østergaard og Puk Falkenberg om hvad Future of Work betyder for os i dag – og for de danske ledere. Hvilke fire ting ser vi i organisationer, i rapporter og iblandt vores netværk lige nu? Og hvad skal du gøre dig af overvejelser, når vi taler Future of Work i dag? Lyt med og hør, hvad vi ser som aktuelt for Future of Work lige nu.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Vi har beskæftiget os med Future of Work gennem flere år, og selvom vi ikke tror på en 2.0 version, ser vi alligevel fire ting, lederne i de danske virksomheder reagerer mest på for tiden. Vi oplever, at det enten er noget de vil høre mere om eller allerede er i gang med.1. Mængden af forandringer


Mængden af forandringer er stadigvæk stigende, og ledere oplever det bredt; helt fra den måde deres børn går i skole på og til IT-forandringer i organisationen. Mængden af forandringer er stigende både i graden af selve forandringerne og i bredden af områder de rammer på tværs af organisationen.

Vi oplever også, at organisationerne gør mange små ting for at gøre organisationen mere moderne. Mange reagerer på forandringer løbende uden at snakke højt om det. Du skal være bevidst om, hvilke forandringer du reagerer på, og det kræver at organisationen skal træne en muskel for at navigere i de hyppigere forandringer vi ser i Future of Work.

Du skal gøre forandringer til noget naturligt, og ikke en tilstand man skifter ind og ud af.2. Digitalisering


Den nemmeste måde at opdage Future of Work på er gennem digitalisering. Digitalisering er den stærkeste driver for udviklingen, og den der er mest synlig og håndgribelig.

Vi ser hvordan digitalisering ændrer måderne, hvorpå vi kommunikerer på og understøtter måden vi samarbejder på. Medarbejdere søger væk fra interne nyhedsbreve, og vil i stedet have digitale platforme og apps at kommunikere på, der understøtter tiltideværende ledelse. Alligevel kan det være svært at rulle en digitalisering i form af apps og platforme ud i store virksomheder. IT-sikkerhed sætter præg på, hvor meget vi kan rulle ud. Ikke desto mindre, fylder digitalisering meget i Future of Work.

Et digitalt mindset kræver nye evner – også for lederne – og her er der et stort gab.3. Organiseringsformer


Vi ser det på de sociale medier, vi ser det i artikler og vi ser det iblandt vores kunder; folk flirter med Holacracy, Teal og Agile/Scrum. Vores organiseringsformer har ændret sig de sidste år. For nogen betyder det at få et sprog for noget de allerede har gjort; for andre betyder det helt nye tiltag i organiseringen.

Fællesnævneren er, at graden af folk, der arbejder med det, er markant stigende. Deloittes nyeste rapport påpeger, at det der især karakteriserer den nye type af Future of Work for de næste ti år er et enormt fokus på teams, og den måde de arbejder på og er forskellige på.

Find den organiseringsform, der passer bedst til jeres kontekst – og gør den så til jeres egen!4. Millennial mindset


Alle har en millennial i sig, og det har nødvendigvis ikke noget med generationer og alder at gøre. Det handler om adfærd og mindset. De fleste karakteristikker af Gen X, Y, Z, Alpha og Millennials putter folk i kasser baseret på deres alder, og fremhæver at Millennials kræver hyppigere dialog, hyppigere feedback, transparens, hurtigt avancement, ekstrem frihed, formål med alt og at kunne arbejder hvor og når som helst.

Vi oplever dog, at de fleste medarbejdere og lederer ønsker præcist det samme. Millennial mindset handler meget om tilgang og digital affinitet, end om alder.

Hvis du ikke er bange for det digitale, har du i højere grad et millennial mindset.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note SpeakerErik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

]]> Vi har spottet fire elementer fra Future of Work, som lederne i de danske virksomheder reagerer mest på for tiden. Her får du en update på Future of Work. Vi har spottet fire elementer fra Future of Work, som lederne i de danske virksomheder reagerer mest på for tiden. Her får du en update på Future of Work. Fremtidens Ledelse - to go! clean 27:30 Episode 31: De første 100 dage som moderne leder https://blochoestergaard.com/episode-31-de-foerste-100-dage-som-moderne-leder/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-31-de-foerste-100-dage-som-moderne-leder Tue, 28 May 2019 06:39:11 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=4576 I denne værktøjsepisode taler Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard med tre ledere om deres input på hvad du skal fokusere på de første 100 dage som moderne leder.

Episode 31: De første 100 dage som moderne leder

Dine værter er Erik Korsvik Østergaard og Puk Falkenberg, 28. May 2019

I denne værktøjsepisode får du tre bud fra tre moderne ledere om, hvordan du skal takle dine første 100 dage som moderne leder. De fortæller hvordan de selv taklede deres første 100 dage, hvordan de bidrager til andres første 100 dage, og hvilke bedste råd kan de give dig med på vejen.

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Få en buddy i øjenhøjde

Det er vigtigt, at du som ny leder får et godt indblik i hvilken organisation du træder ind i. Du skal have et godt forhold til medarbejderne, og medarbejderne skal have et godt førstehåndsindtryk af dig.

En god idé er at få udpeget en buddy, som er på linje med dig, og som kan agere god ven i starten, og hjælper dig som ny leder med alle de små praktiske ting. En buddy i øjenhøjde tillader også at bygge netværk i øjenhøjde.

Peter Skjødt, Director hos Pingala A/S forslår, foruden en buddy, en treugers plan. Planen bør selvfølgelig indeholde praktiske emner, men udover det, skal den også indebære en liste med femten til tyve nøglepersoner, den nye leder som minimum skal møde. Samtalen skal være en åben dialog omkring hvad de beskæftiger sig med, hvordan kulturen er, og hvad det egentlig er for en organisation man er i.

Organisatorisk balance med kant

Som leder, skal du vide, hvilken retning du skal i. Her er et indre ledelseskompas en løsning. Birgit Kuhr, Underdirektør hos Bankdata kalder ledelseskompasset for en hjælp til at opnå organisatorisk balance. Kompasset indebærer fire dimensioner, og den skal hjælpe dig med at være proaktiv, så du kan agere på det marked organisationen er i, med de potentialer der er i organisationen.

Din første rolle som leder er at skabe relation og kommunikation, og ikke mindst en bevidsthed om, hvem du er som leder men også som person. Vi har tillid til folk der tør være dem selv, og kompasset kan hjælpe dig med at komme i balance.

De fire dimensioner i kompasset er som følgende:

Factfinding og scenarieplanlægning

Jens Jakob mener, at god forberedelse samt at gøre dig tanker om, hvordan du vil gribe de første dage an, er en god måde at starte på. Du skal læse bøger eller artikler, og så skal du snakke med folk i din nye organisation. Det handler nemlig om factfinding.

Derefter skal du lægge en plan over, hvad der kunne ske. Her skal du tænke over en masse scenarie, og på den måde lave en scenarieplan.

I starten er der en honeymooneffekt, hvor du ikke har så travlt. Det handler om at udnytte det, så du bruger tiden på at tale med folk i organisationen – også hvis det indebærer at besøge andre af virksomhedens lokationer. Det hjælper dig med at knytte bånd til dine nye kolleger og medarbejdere, så du senere hen kan skabe tiltideværende ledelse

Episodens gæster

I denne episode har vi haft Peter Skjødt, Director hos Proactive A/S, Berit Kuhr, Underdirektør hos Bankdata og Jens Jakob Svanholt, Head of Credit Risk Models i Nordea til at give deres bud på dine første 100 dage som en moderne leder.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. Vi vælger nemlig selv om vi vil være med i episoderne, alt efter passion, viden og lyst.

I denne episode er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
PartnerErik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

]]> I denne værktøjsepisode taler Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard med tre ledere om deres input på hvad du skal fokusere på de første 100 dage som moderne leder. I denne værktøjsepisode taler Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard med tre ledere om deres input på hvad du skal fokusere på de første 100 dage som moderne leder. Fremtidens Ledelse - to go! clean 30:15 Episode 30: Bæredygtige investeringer med Varan Pathmanathan https://blochoestergaard.com/episode-30-baeredygtige-investeringer/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-30-baeredygtige-investeringer Tue, 14 May 2019 12:02:24 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=4272 Purpose er forskelligt for os hver især, og hvordan investerer man i en virksomhed, der er bæredygtig på områder, der er vigtigt for lige netop os?

Episode 30: Bæredygtige investeringer med Varan Pathmanathan

Bæredygtig investering

Din vært er Puk Falkenberg, 14. maj 2018

I denne episode taler Puk Falkenberg med Varan Pathmanathan om bæredygtige investeringer. Varan er CEO og medstifter af MakeImpact, der hjælper individer med at investere i bæredygtige virksomheder.

Lyt med i denne episode, hvor du kan høre mere om, hvordan du som organisation (og som individ) kan investere dér, hvor det skaber impact.

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Der mangler et ekstra P i The Triple Bottom Line

John Elkington har præsenteret os for de tre P’er: People, Planet og Profit. Ifølge Varan, mangler der dog et P; Purpose. Varan fortæller: ”Det er din purpose, der driver dig til people, planet og profit”. Purpose betyder noget forskelligt for os hver især, og hvordan investerer man i en virksomhed, der er bæredygtig på områder, der er vigtigt for lige netop os?

Vi lever i et videnstungt samfund, hvor der bliver sat spørgsmålstegn ved både den teknologiske og menneskelige udvikling. Hvordan udvikler vi os som mennesker herfra? Derfor ser vi tendenser, der peger mod, at de unge ikke kun går på arbejde for at tjene penge, men er begyndt at mærke efter: ”Hvad er impact egentlig for mig?”.

Med FN’s 17 verdensmål, også kaldt SDG’erne for Sustainable Development Goals, har vi fået en fælles ramme, som kan bruges som platform for at skabe bæredygtig forandring.

Der er tre måder at være bæredygtig på

Som organisation er der tre måder at være bæredygtig på – uanset dit produkt:

 1. Gennem neutralisering, hvor man er med til at reducere negativ påvirkning, som f.eks. Carlsberg, der lancerede sixpacks uden plastik.
 2. Do good, hvor man køber sig til bedre bæredygtighed, f.eks. Nordgreen, der gennem salg, giver køberen mulighed for at donere til NGO’er.
 3. Forretningsudvikling, hvor man fra bunden af, skaber et nyt produkt der er bæredygtigt. F.eks. Grundfos der med deres produkter og partnerskaber bidrager til verdensmål nr. 6.

Så på trods af, at din virksomhed måske ikke udvikler bæredygtige produkter selv, findes der stadig måder hvorpå du kan være med til at arbejde med de 17 verdensmål. Det handler om at du som topleder italesætter det – også dér hvor det gør ondt.

Episodens gæst

Varan Pathmanathan er medstifter, ejer og CEO af firmaet MakeImpact. Han fik for alvor øjnene op for de sytten verdensmål for et år siden til folkemødet, hvor hans passion drev ham til bæredygtige investeringer. Er du blevet nysgerrig på Varan, kan du følge ham på LinkedIn eller besøge MakeImpact hjemmeside for mere.


Din vært i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. Vi vælger nemlig selv om vi vil være med i episoderne, alt efter passion, viden og lyst.

I denne episode er Puk Falkenberg din vært. Læs mere om Puk under hendes billede.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

]]> Purpose er forskelligt for os hver især, og hvordan investerer man i en virksomhed, der er bæredygtig på områder, der er vigtigt for lige netop os? Purpose er forskelligt for os hver især, og hvordan investerer man i en virksomhed, der er bæredygtig på områder, der er vigtigt for lige netop os? Fremtidens Ledelse - to go! clean 43:53 Episode 29: Fremtidens arbejdsrum med Anders Strømvig Hansen https://blochoestergaard.com/episode-29-fremtidens-arbejdsrum/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-29-fremtidens-arbejdsrum Tue, 30 Apr 2019 14:36:59 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=4140 I denne episode af Fremtidens Ledelse to-go! Taler Puk Falkenberg og Anders Strømvig Hansen om fremtidens arbejdsrum

Episode 29: Fremtidens arbejdsrum med Anders Strømvig Hansen

Din vært er Puk Falkenberg, 30. April 2019

Hvad har ledelse og rum tilfældes? I denne episode taler vi om ledelse, rum og indretning. Vi har nemlig besøg af Anders Strømvig Hansen, der er spaceplanner hos Danielsens Spaceplan. Anders har en passion for indretning, og for at give den enkelte medarbejder kontrollen over sit arbejdsliv. Lyt med i dagens episode om, hvad ledelse, rum og indretning har med hinanden at gøre.

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Det bedste er, når en organisationskultur spiller sammen med indretningen, så der opstår synergi mellem de to. Ledelsen skal have en klar vision for, hvad man vil opnå med sin indretning, og hvilken type organisationskultur den skal understøtte.

Anders har været arkitekt i femten år, og opdagede ved et tilfælde, at vejen for ham var spaceplanning. Her kunne han være med til at forme rum i samarbejde med folk, der skal bruge dem. Anders’ passion for indretning, og vores passion for ledelse og rådgivning har været baggrund for dagens episode.

Storrumskontoret er dødt

Anders mener at storrumskontoret ikke giver den enkelte medarbejder friheden til at vælge, hvordan de vil arbejde. Det store mødebord i midten er blevet en forstyrrelse snarere end en videndelingszone.

Videndeling skal flyttes rundt, så det ikke er udover i hele kontoret og forstyrrer, men det kan give modsat effekt, hvor alle er stille for ikke at forstyrre. At bygge dedikeret rum til forskellige funktioner; videndeling, projektarbejde, stillezoner, café/loungeområder m.m. giver friheden til at vælge, hvad der passer ind i ens arbejdsdag.

En klar vision er vejen frem – også for indretning

Hvis du forsøger at gå fra en Orange organisation til en Teal, skal indretningen kunne bære forandringerne. Det kræver også, at du som leder har klare visioner for, hvilken retning du ønsker organisationen skal gå. Din indretning bør bære præg af, hvilken kultur og hvilke miljøer du vil skabe i din organisation.

Det giver mulighed for at indrette rum, der giver mening på lang sigt – og som virker! Som leder skal man engagere medarbejdere i forandringen, og vaner kan hurtigere ændres når rummet tillader det.

Kan din indretning bære kulturen?

Passer jeres indretning til de typer opgaver I laver i dag, og passer den til det agile mindset? Fordi vi som mennesker gør, er vi med til at påvirke hvad rummet kan gøre ved os. Hvordan sikrer vi en indretning, der både kan bære fleksibilitet og samtidig beholde sin afdelingsidentitet? Kan man indrette så både funktionsindretning og dynamisk kultur kan integreres i organisationen?

Kontorbegrebet er blevet udvidet. I dag er hele kontorhuset et arbejdsrum, hvor vi ser virksomheder have mere fokus på rum som kantinen. Ved at have fokus på hele kontorhuset, giver det os potentiale til at indrette aktivitetszoner og det er fremtidens arbejdsplads!

Dagens gæst

Anders Strømvig Hansen har været uddannet arkitekt i ca. 15 år. I dag beskæftiger han sig med spaceplanning og er projektmanager. Han har fokus på brugerinvolcering, strategi og udvikling af design koncepter, hvor brugerne kan tage det i brug med det samme. Anders har passion for rum, ledelse og menneskelig adfærd. I dag er han ansat hos Danielsens Spaceplan.

Mød Anders Strømvig Hansen på LinkedIn 

Besøg også Danielsen Spaceplanner her

Du kan også følge med i Anders’ blogs her

Din vært i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. Vi vælger nemlig selv om vi vil være med i episoderne, alt efter passion, viden og lyst.

I denne episode er Puk Falkenberg din vært. Læs mere om Puk under hendes billede.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker
Mere relevant læsning
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

]]> I denne episode af Fremtidens Ledelse to-go! Taler Puk Falkenberg og Anders Strømvig Hansen om fremtidens arbejdsrum I denne episode af Fremtidens Ledelse to-go! Taler Puk Falkenberg og Anders Strømvig Hansen om fremtidens arbejdsrum Fremtidens Ledelse - to go! clean 50:51 Episode 28: Vores rytme vores ugemøde https://blochoestergaard.com/episode-28-vores-rytme-vores-ugemode/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-28-vores-rytme-vores-ugemode Tue, 16 Apr 2019 18:28:32 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=4021 Hvordan kan du med tre tavler skabe en rytme for din organisation? I denne episode gennemgår Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, vores rytme fra strategidag til ugemøde. Lyt med og få inspiration og fif til, hvordan du kan finde og skabe en rytme for din organisation.

Episode 28: Vores rytme vores ugemøde

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 16. april 2019

Hvordan kan du med tre tavler skabe en rytme for din organisation? I denne episode gennemgår Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, vores rytme fra strategidag til ugemøde. Lyt med og få inspiration og fif til, hvordan du kan finde og skabe en rytme for din organisation.

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Vores rytme fra strategidag til ugemøde

I dette værktøjsafsnit gennemgår vi vores ugentlige rytme i Bloch&Østergaard. Vores to vigtigste elementer i vores rytme er 1) vores ugemøde hver fredag, og 2) vores løbende kommunikation på Slack. I episoden dykker vi ned i ugemødet, og gennemgår vores proces fra idé til penge.

Et hurtigt overblik giver dig tre tavler, som vi snakker om i episoden:

 1. Vores ”strategiske backlog” tavle, som til vores halvårlige strategidag bliver fyldt op med idéer og strategiske initiativer. Denne tavle har en gennemløbstid på et halvt år.
 2. Vores ”På forretningen” tavle, som er vores løbende arbejde på forretningen (storytelling, administration og interne initiativer). Denne tavle har en gennemløbstid på et par uger.
 3. Vores ”I forretningen” tavle, som er vores arbejde med vores kunder, workshops og foredrag. Denne tavle har en gennemløbstid på en uge.

Flowet kører typisk fra tavle 1 til tavle 3. Strategiske initiativer føres løbende ind på tavlen ”på forretningen”, hvor vi arbejder videre med idéen. Den bliver måske til en idé, som vi tester eller arbejde med hos en eller flere af vores kunder, og føres derfor videre til tavlen ”i forretningen”.

Vi kan desuden anbefale at læse om værktøjet: “Kanban Board Agenda”, som supplement til denne episode.

Agendaen til vores ugemøder er simpel

Hver fredag eftermiddag har vi vores ugemøde – og ugen føles ikke ordentlig afsluttet, hvis vi ikke samles og runder ugen af sammen. Det er der en helt specielt grund til, da ugemødet er et afgørende øjeblik i vores rytme.

Agendaen er bygget op efter de fire P’er:

 1. Purpose
 2. People
 3. Progress
 4. Profit

Hvert ugemøde starter med spørgsmålet ”Hvad har du lavet i denne uge, for at skabe organisationer, hvor alle vil møde op?” og slutter med ”Hvornår mødes vi igen?”. Er du blevet nysgerrig på, hvad der ellers gennemgås til ugemødet, så lyt med i ugens episode.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note SpeakerErik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author
The world and your employees have changed.
Do you want to keep up
– and shape the future?Are you looking for
a coach or
a professional mentor?Looking for a thought-provoking speaker
with knowledge of the future
and how to turn it into daily life?Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

]]> Hvordan kan du med tre tavler skabe en rytme for din organisation? I denne episode gennemgår Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, vores rytme fra strategidag til ugemøde. Lyt med og få inspiration og fif til, Hvordan kan du med tre tavler skabe en rytme for din organisation? I denne episode gennemgår Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, vores rytme fra strategidag til ugemøde. Lyt med og få inspiration og fif til, hvordan du kan finde og skabe en rytme for din organisation. Fremtidens Ledelse - to go! clean 28:08 Episode 27: Når omorganisering styrker din tilpasningsevne https://blochoestergaard.com/episode-27-nar-omorganisering-styrker-din-tilpasningsevne/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-27-nar-omorganisering-styrker-din-tilpasningsevne Mon, 01 Apr 2019 12:48:18 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3995 Den moderne lederne vælter med vilje dele af sin organisation, for at rejse det igen. Formålet er at udfordre det bevidste ”vi plejer”.

Episode 27: Når omorganisering styrker din tilpasningsevne

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 2. april 2019

Vi befinder os midt i et paradigmeskift, hvor det kræves at den morderne organisation er i stand til at tilpasse sig og forblive relevant. Relevant for markedet, for sine kunder og for sine medarbejdere. Denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager fat i én af mange vinkler på, hvordan du kan styrke tilpasningsevnen i din organisation.
I denne episode bliver du klogere på:

 1. Hvordan du kan bruge omorganisering som redskab.
 2. Hvordan du med vilje kan ”vælte” din organisation.
 3. Hvordan omorganisering åbner op for et læringsvindue.

Dine værter I episoden er: Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard.

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Omorganisering bliver anderledes i fremtiden

Tidligere talte man om omorganisering med ærefrygt, og som noget management besluttede sig for hvert tredje år. Det var funktionelt og blev brugt til at prøve en ny type organisation af.
I dag ser vi omorganisering på en helt anden måde. Omorganisering bliver drevet af medarbejderne, som orientere sig imod det de gør i stedet for det de er. Det handler om organisering og ikke organisation.
Det går fra at være funktionsorienteret til at være problemorienteret. Det går fra at være bestemt af management, til at være drevet af medarbejdernes egne idéer om, hvordan organiseringen bør være.

Vælt med vilje

Den moderne lederne vælter med vilje dele af sin organisation, for at rejse det igen. Formålet er at udfordre det bevidste ”vi plejer” og søge efter ”hvordan kan vi gøre det her anerledes?”
Oftest opnås en eller flere af disse resultater:

 • Evnen til hyppigere at tilpasse sig, dynamisk agere og holde sig relevant samt hele tiden skabe impact (måske et lavere et, men hyppigere)
 • En stærkere dynamisk kultur, hvor medarbejderne ser forandring som normen
 • Forbedring i konkurrencefordele – en undersøgelse viser det også øger bundlinjen med op til 60% ift. konkurrenter der ikke er vant til den hyppige forandring og omorganisering
 • Mulighed for at styrke læring, tage ny viden ind og vinke farvel til gamle vaner.


Omorganisering åbner op for læringsvindue

Læringsvinduet står på vidt gab, når du arbejder med omorganisering. Du har en periode, hvor det er muligt at tillære ny vaner, ny viden og skabe ny adfærd. Hvordan udnytter I teamdynamikken? Kender I hinandens personprofiler? Hvordan skaber I transparens i det i laver?

Jo mere I træner tilpasningsevnen, jo større chance har I for at forblive relevant.

Tænk sammenhængen af de fem områder i fremtidens ledelse ind. Når du skruer på organiseringen ”smitter det af” på de andre fire områder. På den måde løster omorganisering ikke blot den ene del af fremtidens ledelse, den skubber til de andre og løfte hele organisationen ind i fremtidens ledelse.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note SpeakerErik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

]]> Den moderne lederne vælter med vilje dele af sin organisation, for at rejse det igen. Formålet er at udfordre det bevidste ”vi plejer”. Den moderne lederne vælter med vilje dele af sin organisation, for at rejse det igen. Formålet er at udfordre det bevidste ”vi plejer”. Fremtidens Ledelse - to go! clean 33:36 Episode 26: Er din forandring Built-in eller Bolted-on? https://blochoestergaard.com/episode-26-er-din-forandring-built-in-eller-bolded-on/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-26-er-din-forandring-built-in-eller-bolded-on Tue, 19 Mar 2019 08:00:46 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3717 Hvorfor det er svært at implementere forandringer i organisationer, og hvordan man ”bygger dem ind i” organisationen og ikke ”knapper dem på”.

Episode 26: Er din forandring Built-in eller Bolted-on?

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 19. marts 2019

Hvorfor er forandringer så svært? I episoden taler Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard om, hvorfor det er svært at implementere forandringer i organisationer, og hvordan man ”bygger dem ind i” organisationen og ikke ”knapper dem på”. Lyt med, og blive klog på, hvad forskellen på Bolted-on og Built-in.

Velkommen til Fremtiden ledelse To-Go!

Built-in og Bolted-on

Er din måde at bedrive forandring på, bygget på organisationen, eller er forandringen en integreret del af det I gør? De to begreber forklaret:

 • Built-in beskriver, hvordan du har forandringsledelse som en integreret del af forandringsprocesserne i din organisation. Det er her, hvor forandring begynder at føles som en del af normen, og hvor forandring i stedet ses som en kontinuerlig udvikling.
 • Bolted-on beskriver, hvordan du knapper forandringer på i de situationer du har behov for det. Forandringsledelse bliver en lineær proces, hvor fokus er på problemet og løsningen.

Succes med forandring handler ikke kun om selve forandringen, men i høj grad om, hvorvidt du har fået forankret forandringen. Du skal omfavne forandringen, og det sker kun ved at indbygge forandringen og ikke knappe den på.

Hvorfor fejler forandringer?

Det siges at 70 procent af alle forandringsprojekter fejler, men der findes ingen beviser på, at tallet holder. Alligevel er det værd at kigge på, hvad er hæmsko for, hvorfor forandringer ikke lykkes.

Studier tyder på, at der er noget underliggende i organisationer, som ikke er løst før du står i en forandringssituation. Det gør, at forandringerne ikke kan komme igennem. Når virksomheder begynder på forandringer, begynder det underliggende at dukke op på overfladen. Det er derfor, at tillid er alfa omega, når man taler om forandring. Vi er vanemennesker, og det at ændre en vane er svært!

Det er ikke kun vanen, vi som mennesker døjer med når vi skal forandre; forandringer får os til at føle usikkerhed. Vi kender ikke værdien af forandringer, og vi kan ikke mestre det, hvilket kan føre til usikkerhed. Der skal medarbejdere skal have tillid til, at ledelsen griber dem i tilfælde af, at forandringen ikke lykkes.

Virksomhederne skal være på tæerne

Jo hyppigere du arbejder med små ændringer, jo tættere er du på en dynamisk stabilitet i stedet for en statisk stabilitet. Du vænner dig til forandringer. De virksomheder, der er i stand til interne forandring, er også de virksomheder der out-performer de andre.

Kig på disse faktorer før du påbegynder en forandring for at sikre at din forandring er indbygget og ikke knappet på:

 1. Hvordan er I organiseret i organisationen? Er det plads til forandring eller skal I omorganiseres først?
 2. Hvordan er jeres kultur? Hvis der er en bekymringskultur, skal der først tages hånd om det, før du påbegynder en forandring.
 3. Hvordan er jeres arbejdsmetoder? Kører I klassiske faseprojekter, så er det svært at nå hen til agile arbejdsmetoder, hvor forandringer bygges ind i organisationen.
 4. Kig på jeres innovationskraft. Hvordan udvikler I i forvejen? Innovation hører ikke kun hjemme i innovationsafdelingen. Der er behov for kreativ innovation i forhold til forandringer. Ellers er der fare for, at I sidder fast i ”det plejer vi jo”.

Rytmen fra den agile verden, f.eks. fra SCRUM, kan være en metode til, hvordan du langsomt indbygger forandringer i din organisation. Sådanne arbejdsmetoder giver dig en rytme med korte sprints, rum til at teste hypoteser, retrospektiv og ikke mindst at korrigere hvis hypoteserne ikke holder.

De virksomheder, der vil overleve i fremtiden, er de virksomheder, der er i stand til at forandre sig – det betyder, at forandringer i din virksomhed skal være indbygget.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note SpeakerErik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

]]> Hvorfor det er svært at implementere forandringer i organisationer, og hvordan man ”bygger dem ind i” organisationen og ikke ”knapper dem på”. Hvorfor det er svært at implementere forandringer i organisationer, og hvordan man ”bygger dem ind i” organisationen og ikke ”knapper dem på”. Fremtidens Ledelse - to go! clean 36:30 Episode 25: Hvordan hænger forandring og filosofi sammen med Emil Pope https://blochoestergaard.com/episode-25-hvordan-haenger-forandring-og-filosofi-sammen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-25-hvordan-haenger-forandring-og-filosofi-sammen Wed, 06 Mar 2019 15:07:10 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3598 I episoden lægges der vægt på, hvordan forandring og filosofi hænger sammen, og Emil hiver fat i både forandringsteoretiker John Kotter og neurologen Hilary Scarlett. I episoden lægges der vægt på, hvordan forandring og filosofi hænger sammen, og Emil hiver fat i både forandringsteoretiker John Kotter og neurologen Hilary Scarlett. I episoden lægges der vægt på, hvordan forandring og filosofi hænger sammen, og Emil hiver fat i både forandringsteoretiker John Kotter og neurologen Hilary Scarlett. Fremtidens Ledelse - to go! clean 1:02:16 Episode 24: Engaging youth in building the business of tomorrow https://blochoestergaard.com/episode-24-engaging-youth-in-building-the-business-of-tomorrow/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-24-engaging-youth-in-building-the-business-of-tomorrow Wed, 13 Feb 2019 13:54:42 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3183 Hør episode 24, hvor Puk og Arbresh taler om de 17 verdensmål. Hør episode 24, hvor Puk og Arbresh taler om de 17 verdensmål. Hør episode 24, hvor Puk og Arbresh taler om de 17 verdensmål. Fremtidens Ledelse - to go! clean 44:11 Episode 23: Fra et informationssamfund til et innovationssamfund https://blochoestergaard.com/episode-23-fra-et-informationssamfund-til-et-innovationssamfund/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-23-fra-et-informationssamfund-til-et-innovationssamfund Wed, 30 Jan 2019 08:23:37 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2760 Hvilken type organisering man skal have i sin virksomhed, når vi kigger ind i fremtiden. Hvilken betydning har det for virksomhederne, at vi går fra et informationssamfund til et innovationssamfund? Hvilken type organisering man skal have i sin virksomhed, når vi kigger ind i fremtiden. Hvilken betydning har det for virksomhederne, at vi går fra et informationssamfund til et innovationssamfund? Hvilken type organisering man skal have i sin virksomhed, når vi kigger ind i fremtiden. Hvilken betydning har det for virksomhederne, at vi går fra et informationssamfund til et innovationssamfund? Fremtidens Ledelse - to go! clean 32:57 Episode 22: Afgørende øjeblikke for alle med Jonas Bladt Hansen https://blochoestergaard.com/episode-22-afgorende-ojeblikke-for-alle/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-22-afgorende-ojeblikke-for-alle Wed, 16 Jan 2019 11:51:07 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2816 I denne episode taler Puk Falkenberg og Jonas Bladt Hansen om, hvordan Employee Experience kommer på spil i forhold til Intergenerational Leadership. I denne episode taler Puk Falkenberg og Jonas Bladt Hansen om, hvordan Employee Experience kommer på spil i forhold til Intergenerational Leadership. I denne episode taler Puk Falkenberg og Jonas Bladt Hansen om, hvordan Employee Experience kommer på spil i forhold til Intergenerational Leadership. Fremtidens Ledelse - to go! clean 50:54 Episode 21: De unge på arbejde med Alexandra Krautwald https://blochoestergaard.com/episode-21-de-unge-pa-arbejde/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-21-de-unge-pa-arbejde Wed, 02 Jan 2019 12:37:51 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3180 I denne episode taler Erik med Alexandra Krautwald om fremtiden, om generationer og epoker, og hvad det ledelsesmæssige paradigmeskifte betyder for den unge generation I denne episode taler Erik med Alexandra Krautwald om fremtiden, om generationer og epoker, og hvad det ledelsesmæssige paradigmeskifte betyder for den unge generation I denne episode taler Erik med Alexandra Krautwald om fremtiden, om generationer og epoker, og hvad det ledelsesmæssige paradigmeskifte betyder for den unge generation Fremtidens Ledelse - to go! clean 43:19 Episode 20: Hvordan leder du flere generationer? https://blochoestergaard.com/episode-20-hvordan-leder-du-flere-generationer/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-20-hvordan-leder-du-flere-generationer Wed, 12 Dec 2018 12:15:50 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2822 I denne episode forsøger vi at gøre op med alfabetsuppen – vi taler om flere generationer på arbejdspladser. For hvordan kommunikerer du som leder til en organisation, der har stor diversitet i alder? I denne episode forsøger vi at gøre op med alfabetsuppen – vi taler om flere generationer på arbejdspladser. For hvordan kommunikerer du som leder til en organisation, der har stor diversitet i alder? I denne episode forsøger vi at gøre op med alfabetsuppen – vi taler om flere generationer på arbejdspladser. For hvordan kommunikerer du som leder til en organisation, der har stor diversitet i alder? Fremtidens Ledelse - to go! clean 39:47 Episode 19: De digitale indfødte med Søren Schultz Hansen https://blochoestergaard.com/episode-19-de-digitale-indfodte/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-19-de-digitale-indfodte Wed, 28 Nov 2018 12:38:33 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2825 I denne episode taler vi med Søren Schultz Hansen. Søren er blandt andet forfatter til bogen ”Digitale indfødte på job”. Vi snakker om tiltideværelse og GPS-ledelse, som også er nævnt i bogen. I denne episode taler vi med Søren Schultz Hansen. Søren er blandt andet forfatter til bogen ”Digitale indfødte på job”. Vi snakker om tiltideværelse og GPS-ledelse, som også er nævnt i bogen. I denne episode taler vi med Søren Schultz Hansen. Søren er blandt andet forfatter til bogen ”Digitale indfødte på job”. Vi snakker om tiltideværelse og GPS-ledelse, som også er nævnt i bogen. Fremtidens Ledelse - to go! clean 56:00 Episode 18: Hacktober – vores speedbåd som blev en succes https://blochoestergaard.com/episode-18-hacktober/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-18-hacktober Wed, 14 Nov 2018 12:56:01 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2827 Vi samlede en masse dygtige og skarpe mennesker, for at hacke fremtidens udfordringer for fremtidens arbejdspladser. Lyt med i denne særudgave af Fremtidens Ledelse To-Go, hvor vi snakker om vores speedboat Hacktober. Vi samlede en masse dygtige og skarpe mennesker, for at hacke fremtidens udfordringer for fremtidens arbejdspladser. Lyt med i denne særudgave af Fremtidens Ledelse To-Go, hvor vi snakker om vores speedboat Hacktober. Vi samlede en masse dygtige og skarpe mennesker, for at hacke fremtidens udfordringer for fremtidens arbejdspladser. Lyt med i denne særudgave af Fremtidens Ledelse To-Go, hvor vi snakker om vores speedboat Hacktober. Fremtidens Ledelse - to go! clean 54:31 Episode 17: Tribal Leadership med Garry Ridge https://blochoestergaard.com/episode-17-tribal-leadership-med-garry-ridge/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-17-tribal-leadership-med-garry-ridge Wed, 31 Oct 2018 12:25:01 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2965 I denne episode taler vi med Garry Ridge fra WD-40 Company. Vi taler om Tribal Leadership, og om hvordan Garry Ridge’s ledelsesstil er – og vi forsøger at komme helt tæt på. I denne episode taler vi med Garry Ridge fra WD-40 Company. Vi taler om Tribal Leadership, og om hvordan Garry Ridge’s ledelsesstil er – og vi forsøger at komme helt tæt på. I denne episode taler vi med Garry Ridge fra WD-40 Company. Vi taler om Tribal Leadership, og om hvordan Garry Ridge’s ledelsesstil er – og vi forsøger at komme helt tæt på. Fremtidens Ledelse - to go! clean 55:00 Episode 16: High tech eller high touch med Anders Skytte Martinsen https://blochoestergaard.com/episode-16-high-tech-eller-high-touch/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-16-high-tech-eller-high-touch Wed, 17 Oct 2018 11:51:32 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2980 I denne episode taler vi om high tech og high touch. Det handler om teknologi til ledelse, når vi har inviteret Anders Skytte Martinsen med i studiet. Så lyt med og find ud af hvad Build-A-Bot konceptet går ud på. I denne episode taler vi om high tech og high touch. Det handler om teknologi til ledelse, når vi har inviteret Anders Skytte Martinsen med i studiet. Så lyt med og find ud af hvad Build-A-Bot konceptet går ud på. I denne episode taler vi om high tech og high touch. Det handler om teknologi til ledelse, når vi har inviteret Anders Skytte Martinsen med i studiet. Så lyt med og find ud af hvad Build-A-Bot konceptet går ud på. Fremtidens Ledelse - to go! clean 48:22 Episode 15: Fremtiden for intern kommunikation med Jonas Bladt Hansen https://blochoestergaard.com/episode-15-intern-kommunikation/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-15-intern-kommunikation Wed, 03 Oct 2018 11:52:13 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2982 I denne episode får du et bud på, hvordan Jonas ser fremtidens organisering omkring intern kommunikation. I denne episode får du et bud på, hvordan Jonas ser fremtidens organisering omkring intern kommunikation. I denne episode får du et bud på, hvordan Jonas ser fremtidens organisering omkring intern kommunikation. Fremtidens Ledelse - to go! clean 47:25 Episode 14: Hønen eller ægget https://blochoestergaard.com/episode-14-honen-eller-aegget/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-14-honen-eller-aegget Wed, 19 Sep 2018 11:52:46 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2984 Ofte vil du opleve, at ved at skabe forandring, skaber du også et nyt mindset. Og andre gange, når du taler om mindset, retning og inspirerer dine medarbejdere, opstår handling og forandring ud fra et ændret mindset. Ofte vil du opleve, at ved at skabe forandring, skaber du også et nyt mindset. Og andre gange, når du taler om mindset, retning og inspirerer dine medarbejdere, opstår handling og forandring ud fra et ændret mindset. Ofte vil du opleve, at ved at skabe forandring, skaber du også et nyt mindset. Og andre gange, når du taler om mindset, retning og inspirerer dine medarbejdere, opstår handling og forandring ud fra et ændret mindset. Fremtidens Ledelse - to go! clean 46:10 Episode 13: Er din forretningsmodel (stadig) relevant? https://blochoestergaard.com/episode-13-er-din-forretningsmodel-stadig-relevant/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-13-er-din-forretningsmodel-stadig-relevant Wed, 05 Sep 2018 11:53:44 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2986 I en verden som altid ændrer sig er det relevant at stille sig selv spørgsmålet: Hvad er det, der aldrig ændrer sig? Hvad er det for et problem vi løser, som altid vil eksistere? Hvilken værdi er det, som vi skaber? I en verden som altid ændrer sig er det relevant at stille sig selv spørgsmålet: Hvad er det, der aldrig ændrer sig? Hvad er det for et problem vi løser, som altid vil eksistere? Hvilken værdi er det, som vi skaber? I en verden som altid ændrer sig er det relevant at stille sig selv spørgsmålet: Hvad er det, der aldrig ændrer sig? Hvad er det for et problem vi løser, som altid vil eksistere? Hvilken værdi er det, som vi skaber? Fremtidens Ledelse - to go! clean 43:17 Episode 12: Hold dig relevant i din ledergerning https://blochoestergaard.com/episode-12-hold-dig-relevant-i-din-ledergerning/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-12-hold-dig-relevant-i-din-ledergerning Wed, 22 Aug 2018 11:55:05 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2988 I denne episode kommer du med Erik på køretur sammen med Jens Jakob Svanholt fra Danske Bank. Jens Jakob og Erik er på vej tværs over Storebælt for at holde et fælles foredrag om agil ledelse, og du dumper ned i en samtale om ledergerningen. I denne episode kommer du med Erik på køretur sammen med Jens Jakob Svanholt fra Danske Bank. Jens Jakob og Erik er på vej tværs over Storebælt for at holde et fælles foredrag om agil ledelse, og du dumper ned i en samtale om ledergerningen. I denne episode kommer du med Erik på køretur sammen med Jens Jakob Svanholt fra Danske Bank. Jens Jakob og Erik er på vej tværs over Storebælt for at holde et fælles foredrag om agil ledelse, og du dumper ned i en samtale om ledergerningen. Fremtidens Ledelse - to go! clean 35:50 Episode 11: Livslang læring med Dorthe Schmidt https://blochoestergaard.com/episode-11-livslang-laering/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-11-livslang-laering Wed, 08 Aug 2018 11:55:46 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2990 I denne episode taler vi med Dorthe Schmidt fra Ecco. Dorthe har en stor interesse og passion for læring, og derfor handler det i dag om livslang læring I denne episode taler vi med Dorthe Schmidt fra Ecco. Dorthe har en stor interesse og passion for læring, og derfor handler det i dag om livslang læring I denne episode taler vi med Dorthe Schmidt fra Ecco. Dorthe har en stor interesse og passion for læring, og derfor handler det i dag om livslang læring Fremtidens Ledelse - to go! clean 48:00 Episode 10: Hold dig relevant https://blochoestergaard.com/episode-10-hold-dig-relevant/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-10-hold-dig-relevant Wed, 30 May 2018 11:56:27 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2992 I denne episode tager vi hul på vores nye tema og sætter fokus på, hvordan du forbliver relevant. I episoden gennemgår vi tre elementer på overordnet plan. I denne episode tager vi hul på vores nye tema og sætter fokus på, hvordan du forbliver relevant. I episoden gennemgår vi tre elementer på overordnet plan. I denne episode tager vi hul på vores nye tema og sætter fokus på, hvordan du forbliver relevant. I episoden gennemgår vi tre elementer på overordnet plan. Fremtidens Ledelse - to go! clean 21:30 Episode 9: Keynote at “the Future of people@work hosted by founders (english) https://blochoestergaard.com/episode-9-keynote-at-the-future-of-peoplework-hosted-by-founders-english/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-9-keynote-at-the-future-of-peoplework-hosted-by-founders-english Tue, 15 May 2018 11:59:54 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2996 This extra podcast/video (in English) is from a key note at “The Future of People@Work” hosted by Founders by Erik Korsvik Østergaard. This extra podcast/video (in English) is from a key note at “The Future of People@Work” hosted by Founders by Erik Korsvik Østergaard. This extra podcast/video (in English) is from a key note at “The Future of People@Work” hosted by Founders by Erik Korsvik Østergaard. Fremtidens Ledelse - to go! clean 23:03 Episode 8: Behind the book: The Responsive Leader https://blochoestergaard.com/episode-8-behind-the-book/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-8-behind-the-book Mon, 30 Apr 2018 11:57:18 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2994 Erik fortæller om, hvordan processen med bogen The Responsive Leader har været, samarbejdet med forlaget og ikke mindst, den røde tråd. Erik fortæller om, hvordan processen med bogen The Responsive Leader har været, samarbejdet med forlaget og ikke mindst, den røde tråd. Erik fortæller om, hvordan processen med bogen The Responsive Leader har været, samarbejdet med forlaget og ikke mindst, den røde tråd. Fremtidens Ledelse - to go! clean 43:51 Episode 7: Innovativt Lederskab https://blochoestergaard.com/episode-7-innovativt-lederskab/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-7-innovativt-lederskab Wed, 18 Apr 2018 12:00:39 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2998 Præmissen om at være innovativ, er noget som på samme tid både er en mulighed og et krav for den moderne virksomhed. Præmissen om at være innovativ, er noget som på samme tid både er en mulighed og et krav for den moderne virksomhed. Præmissen om at være innovativ, er noget som på samme tid både er en mulighed og et krav for den moderne virksomhed. Fremtidens Ledelse - to go! clean 37:18 Episode 6: Hvorfor være innovativ og hvor starter du, hvis du gerne vil i gang? https://blochoestergaard.com/episode-6-hvorfor-vaere-innovativ-og-hvor-starter-du-hvis-du-gerne-vil-i-gang/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-6-hvorfor-vaere-innovativ-og-hvor-starter-du-hvis-du-gerne-vil-i-gang Wed, 04 Apr 2018 12:01:43 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3000 I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om hvorfor du bør være innovativ, og hvor du starter, hvis du gerne vil i gang. I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om hvorfor du bør være innovativ, og hvor du starter, hvis du gerne vil i gang. I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om hvorfor du bør være innovativ, og hvor du starter, hvis du gerne vil i gang. Fremtidens Ledelse - to go! clean 1:17:11 Episode 5: Det innovative mindset og lysten til at innovere https://blochoestergaard.com/episode-5-det-innovative-mindset-og-lysten-til-at-innovere/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-5-det-innovative-mindset-og-lysten-til-at-innovere Wed, 21 Mar 2018 13:02:12 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3002 Du bliver klogere på forskellen på hverdagsinnovation og radikal innovation, samt hvordan du kan øve dig i at få et innovativt mindset. Du bliver klogere på forskellen på hverdagsinnovation og radikal innovation, samt hvordan du kan øve dig i at få et innovativt mindset. Du bliver klogere på forskellen på hverdagsinnovation og radikal innovation, samt hvordan du kan øve dig i at få et innovativt mindset. Fremtidens Ledelse - to go! clean 27:31 Episode 4: distribueret lederskab – delegering, mandat og empowerment https://blochoestergaard.com/episode-4-distribueret-lederskab-delegering-mandat-og-empowerment/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-4-distribueret-lederskab-delegering-mandat-og-empowerment Wed, 07 Mar 2018 09:00:51 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3138 Fremtidens lederskab er blandt andet baseret på, at det ikke kun er én person, der træffer beslutninger øverst i sit elfenbenstårn, men at vi er flere om det. Fremtidens lederskab er blandt andet baseret på, at det ikke kun er én person, der træffer beslutninger øverst i sit elfenbenstårn, men at vi er flere om det. Fremtidens lederskab er blandt andet baseret på, at det ikke kun er én person, der træffer beslutninger øverst i sit elfenbenstårn, men at vi er flere om det. Fremtidens Ledelse - to go! clean 39:59 Episode 3: Hvad har robotter med ledelse at gøre med Anders Colding-Jørgensen https://blochoestergaard.com/episode-3-hvad-har-robotter-med-ledelse-at-gore/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-3-hvad-har-robotter-med-ledelse-at-gore Wed, 21 Feb 2018 12:33:42 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3177 I den tredje episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om robotter: Hvad har robotter med ledelse at gøre? I den tredje episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om robotter: Hvad har robotter med ledelse at gøre? I den tredje episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om robotter: Hvad har robotter med ledelse at gøre? Fremtidens Ledelse - to go! clean 58:15 Episode 2: Team of teams og din nye lederrolle https://blochoestergaard.com/episode-2-team-of-teams-og-din-nye-lederrolle/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-2-team-of-teams-og-din-nye-lederrolle Wed, 07 Feb 2018 12:28:24 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3175 I den anden episode af Fremtidens Ledelse To-Go dykker vi ned i en udfordring; hvordan ser din lederrolle ud, når vi snakker om teams-of-teams. I den anden episode af Fremtidens Ledelse To-Go dykker vi ned i en udfordring; hvordan ser din lederrolle ud, når vi snakker om teams-of-teams. I den anden episode af Fremtidens Ledelse To-Go dykker vi ned i en udfordring; hvordan ser din lederrolle ud, når vi snakker om teams-of-teams. Fremtidens Ledelse - to go! clean 37:57 Episode 1: Balancen mellem at være drevet af formål og profit https://blochoestergaard.com/episode-1-balancen-mellem-at-vaere-drevet-af-formal-og-profit/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-1-balancen-mellem-at-vaere-drevet-af-formal-og-profit Wed, 03 Jan 2018 12:17:21 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3173 I den første episode af Fremtidens Ledelse To-Go dykker vi ned i en udfordring; at skabe og opretholde den nye balance mellem formål og profit. I den første episode af Fremtidens Ledelse To-Go dykker vi ned i en udfordring; at skabe og opretholde den nye balance mellem formål og profit. I den første episode af Fremtidens Ledelse To-Go dykker vi ned i en udfordring; at skabe og opretholde den nye balance mellem formål og profit. Fremtidens Ledelse - to go! clean 41:29