Fremtidens Ledelse - to go! https://blochoestergaard.com Fremtidens Ledelse – to go er en podcast om fremtidens arbejde, moderne ledelse, forandring og organisationsudvikling. Sun, 18 Aug 2019 12:47:20 +0000 da hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 I Fremtidens Ledelse To-Go kan du høre om, hvordan den moderne organisation ser ud, agerer og tilpasser sig, set i lyset af fremtidens ledelse, digitale trends, automatisering og nye krav fra organisationer og medarbejdere.<br /> <br /> I en verden hvor tingene forandrer sig, har vi behov for at forstå vores nye roller som organisationer, som medarbejdere og som ledere. En af de mest centrale elementer er at holde sig relevant - overfor kunder, community såvel som de ansatte. Det handler derfor om at kunne orientere sig fremad, have tilpasningsvilje, omfavne den manglende forudsigelighed og i stedet turde eksperimentere med både produkter, processer og lederskabet. Fremtidens Ledelse - to go! clean episodic Fremtidens Ledelse - to go! puk.falkenberg@gmail.com puk.falkenberg@gmail.com (Fremtidens Ledelse - to go!) Fremtidens Ledelse To-Go! Fremtidens Ledelse - to go! https://blochoestergaard.com/wp-content/uploads/2019/01/FremtidensLedelseToGo2000x2000.png https://blochoestergaard.com København Ugentlig Episode 32: Future of Work – en statusrapport fra virkeligheden https://blochoestergaard.com/episode-32-future-of-work-en-statusrapport-fra-virkeligheden/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-32-future-of-work-en-statusrapport-fra-virkeligheden Tue, 11 Jun 2019 13:06:14 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=4629 Vi har spottet fire elementer fra Future of Work, som lederne i de danske virksomheder reagerer mest på for tiden. Her får du en update på Future of Work.

Episode 32: Future of Work – en statusrapport fra virkeligheden

episode 32

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 11. June 2019

I denne episode taler Erik Korsvik Østergaard og Puk Falkenberg om hvad Future of Work betyder for os i dag – og for de danske ledere. Hvilke fire ting ser vi i organisationer, i rapporter og iblandt vores netværk lige nu? Og hvad skal du gøre dig af overvejelser, når vi taler Future of Work i dag? Lyt med og hør, hvad vi ser som aktuelt for Future of Work lige nu.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Vi har beskæftiget os med Future of Work gennem flere år, og selvom vi ikke tror på en 2.0 version, ser vi alligevel fire ting, lederne i de danske virksomheder reagerer mest på for tiden. Vi oplever, at det enten er noget de vil høre mere om eller allerede er i gang med.1. Mængden af forandringer


Mængden af forandringer er stadigvæk stigende, og ledere oplever det bredt; helt fra den måde deres børn går i skole på og til IT-forandringer i organisationen. Mængden af forandringer er stigende både i graden af selve forandringerne og i bredden af områder de rammer på tværs af organisationen.

Vi oplever også, at organisationerne gør mange små ting for at gøre organisationen mere moderne. Mange reagerer på forandringer løbende uden at snakke højt om det. Du skal være bevidst om, hvilke forandringer du reagerer på, og det kræver at organisationen skal træne en muskel for at navigere i de hyppigere forandringer vi ser i Future of Work.

Du skal gøre forandringer til noget naturligt, og ikke en tilstand man skifter ind og ud af.2. Digitalisering


Den nemmeste måde at opdage Future of Work på er gennem digitalisering. Digitalisering er den stærkeste driver for udviklingen, og den der er mest synlig og håndgribelig.

Vi ser hvordan digitalisering ændrer måderne, hvorpå vi kommunikerer på og understøtter måden vi samarbejder på. Medarbejdere søger væk fra interne nyhedsbreve, og vil i stedet have digitale platforme og apps at kommunikere på, der understøtter tiltideværende ledelse. Alligevel kan det være svært at rulle en digitalisering i form af apps og platforme ud i store virksomheder. IT-sikkerhed sætter præg på, hvor meget vi kan rulle ud. Ikke desto mindre, fylder digitalisering meget i Future of Work.

Et digitalt mindset kræver nye evner – også for lederne – og her er der et stort gab.3. Organiseringsformer


Vi ser det på de sociale medier, vi ser det i artikler og vi ser det iblandt vores kunder; folk flirter med Holacracy, Teal og Agile/Scrum. Vores organiseringsformer har ændret sig de sidste år. For nogen betyder det at få et sprog for noget de allerede har gjort; for andre betyder det helt nye tiltag i organiseringen.

Fællesnævneren er, at graden af folk, der arbejder med det, er markant stigende. Deloittes nyeste rapport påpeger, at det der især karakteriserer den nye type af Future of Work for de næste ti år er et enormt fokus på teams, og den måde de arbejder på og er forskellige på.

Find den organiseringsform, der passer bedst til jeres kontekst – og gør den så til jeres egen!4. Millennial mindset


Alle har en millennial i sig, og det har nødvendigvis ikke noget med generationer og alder at gøre. Det handler om adfærd og mindset. De fleste karakteristikker af Gen X, Y, Z, Alpha og Millennials putter folk i kasser baseret på deres alder, og fremhæver at Millennials kræver hyppigere dialog, hyppigere feedback, transparens, hurtigt avancement, ekstrem frihed, formål med alt og at kunne arbejder hvor og når som helst.

Vi oplever dog, at de fleste medarbejdere og lederer ønsker præcist det samme. Millennial mindset handler meget om tilgang og digital affinitet, end om alder.

Hvis du ikke er bange for det digitale, har du i højere grad et millennial mindset.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note SpeakerErik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.
]]> Vi har spottet fire elementer fra Future of Work, som lederne i de danske virksomheder reagerer mest på for tiden. Her får du en update på Future of Work. Vi har spottet fire elementer fra Future of Work, som lederne i de danske virksomheder reagerer mest på for tiden. Her får du en update på Future of Work. Fremtidens Ledelse - to go! clean 27:30 Episode 31: De første 100 dage som moderne leder https://blochoestergaard.com/episode-31-de-foerste-100-dage-som-moderne-leder/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-31-de-foerste-100-dage-som-moderne-leder Tue, 28 May 2019 06:39:11 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=4576 I denne værktøjsepisode taler Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard med tre ledere om deres input på hvad du skal fokusere på de første 100 dage som moderne leder.

Episode 31: De første 100 dage som moderne leder

Dine værter er Erik Korsvik Østergaard og Puk Falkenberg, 28. May 2019

I denne værktøjsepisode får du tre bud fra tre moderne ledere om, hvordan du skal takle dine første 100 dage som moderne leder. De fortæller hvordan de selv taklede deres første 100 dage, hvordan de bidrager til andres første 100 dage, og hvilke bedste råd kan de give dig med på vejen.

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Få en buddy i øjenhøjde

Det er vigtigt, at du som ny leder får et godt indblik i hvilken organisation du træder ind i. Du skal have et godt forhold til medarbejderne, og medarbejderne skal have et godt førstehåndsindtryk af dig.

En god idé er at få udpeget en buddy, som er på linje med dig, og som kan agere god ven i starten, og hjælper dig som ny leder med alle de små praktiske ting. En buddy i øjenhøjde tillader også at bygge netværk i øjenhøjde.

Peter Skjødt, Director hos Pingala A/S forslår, foruden en buddy, en treugers plan. Planen bør selvfølgelig indeholde praktiske emner, men udover det, skal den også indebære en liste med femten til tyve nøglepersoner, den nye leder som minimum skal møde. Samtalen skal være en åben dialog omkring hvad de beskæftiger sig med, hvordan kulturen er, og hvad det egentlig er for en organisation man er i.

Organisatorisk balance med kant

Som leder, skal du vide, hvilken retning du skal i. Her er et indre ledelseskompas en løsning. Birgit Kuhr, Underdirektør hos Bankdata kalder ledelseskompasset for en hjælp til at opnå organisatorisk balance. Kompasset indebærer fire dimensioner, og den skal hjælpe dig med at være proaktiv, så du kan agere på det marked organisationen er i, med de potentialer der er i organisationen.

Din første rolle som leder er at skabe relation og kommunikation, og ikke mindst en bevidsthed om, hvem du er som leder men også som person. Vi har tillid til folk der tør være dem selv, og kompasset kan hjælpe dig med at komme i balance.

De fire dimensioner i kompasset er som følgende:

Factfinding og scenarieplanlægning

Jens Jakob mener, at god forberedelse samt at gøre dig tanker om, hvordan du vil gribe de første dage an, er en god måde at starte på. Du skal læse bøger eller artikler, og så skal du snakke med folk i din nye organisation. Det handler nemlig om factfinding.

Derefter skal du lægge en plan over, hvad der kunne ske. Her skal du tænke over en masse scenarie, og på den måde lave en scenarieplan.

I starten er der en honeymooneffekt, hvor du ikke har så travlt. Det handler om at udnytte det, så du bruger tiden på at tale med folk i organisationen – også hvis det indebærer at besøge andre af virksomhedens lokationer. Det hjælper dig med at knytte bånd til dine nye kolleger og medarbejdere, så du senere hen kan skabe tiltideværende ledelse

Episodens gæster

I denne episode har vi haft Peter Skjødt, Director hos Proactive A/S, Berit Kuhr, Underdirektør hos Bankdata og Jens Jakob Svanholt, Head of Credit Risk Models i Nordea til at give deres bud på dine første 100 dage som en moderne leder.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. Vi vælger nemlig selv om vi vil være med i episoderne, alt efter passion, viden og lyst.

I denne episode er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
PartnerErik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.
]]> I denne værktøjsepisode taler Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard med tre ledere om deres input på hvad du skal fokusere på de første 100 dage som moderne leder. I denne værktøjsepisode taler Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard med tre ledere om deres input på hvad du skal fokusere på de første 100 dage som moderne leder. Fremtidens Ledelse - to go! clean 30:15 Episode 30: Bæredygtige investeringer med Varan Pathmanathan https://blochoestergaard.com/episode-30-baeredygtige-investeringer/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-30-baeredygtige-investeringer Tue, 14 May 2019 12:02:24 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=4272 Purpose er forskelligt for os hver især, og hvordan investerer man i en virksomhed, der er bæredygtig på områder, der er vigtigt for lige netop os?

Episode 30: Bæredygtige investeringer med Varan Pathmanathan

Bæredygtig investering

Din vært er Puk Falkenberg, 14. maj 2018

I denne episode taler Puk Falkenberg med Varan Pathmanathan om bæredygtige investeringer. Varan er CEO og medstifter af MakeImpact, der hjælper individer med at investere i bæredygtige virksomheder.

Lyt med i denne episode, hvor du kan høre mere om, hvordan du som organisation (og som individ) kan investere dér, hvor det skaber impact.

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Der mangler et ekstra P i The Triple Bottom Line

John Elkington har præsenteret os for de tre P’er: People, Planet og Profit. Ifølge Varan, mangler der dog et P; Purpose. Varan fortæller: ”Det er din purpose, der driver dig til people, planet og profit”. Purpose betyder noget forskelligt for os hver især, og hvordan investerer man i en virksomhed, der er bæredygtig på områder, der er vigtigt for lige netop os?

Vi lever i et videnstungt samfund, hvor der bliver sat spørgsmålstegn ved både den teknologiske og menneskelige udvikling. Hvordan udvikler vi os som mennesker herfra? Derfor ser vi tendenser, der peger mod, at de unge ikke kun går på arbejde for at tjene penge, men er begyndt at mærke efter: ”Hvad er impact egentlig for mig?”.

Med FN’s 17 verdensmål, også kaldt SDG’erne for Sustainable Development Goals, har vi fået en fælles ramme, som kan bruges som platform for at skabe bæredygtig forandring.

Der er tre måder at være bæredygtig på

Som organisation er der tre måder at være bæredygtig på – uanset dit produkt:

 1. Gennem neutralisering, hvor man er med til at reducere negativ påvirkning, som f.eks. Carlsberg, der lancerede sixpacks uden plastik.
 2. Do good, hvor man køber sig til bedre bæredygtighed, f.eks. Nordgreen, der gennem salg, giver køberen mulighed for at donere til NGO’er.
 3. Forretningsudvikling, hvor man fra bunden af, skaber et nyt produkt der er bæredygtigt. F.eks. Grundfos der med deres produkter og partnerskaber bidrager til verdensmål nr. 6.

Så på trods af, at din virksomhed måske ikke udvikler bæredygtige produkter selv, findes der stadig måder hvorpå du kan være med til at arbejde med de 17 verdensmål. Det handler om at du som topleder italesætter det – også dér hvor det gør ondt.

Episodens gæst

Varan Pathmanathan er medstifter, ejer og CEO af firmaet MakeImpact. Han fik for alvor øjnene op for de sytten verdensmål for et år siden til folkemødet, hvor hans passion drev ham til bæredygtige investeringer. Er du blevet nysgerrig på Varan, kan du følge ham på LinkedIn eller besøge MakeImpact hjemmeside for mere.


Din vært i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. Vi vælger nemlig selv om vi vil være med i episoderne, alt efter passion, viden og lyst.

I denne episode er Puk Falkenberg din vært. Læs mere om Puk under hendes billede.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.
]]> Purpose er forskelligt for os hver især, og hvordan investerer man i en virksomhed, der er bæredygtig på områder, der er vigtigt for lige netop os? Purpose er forskelligt for os hver især, og hvordan investerer man i en virksomhed, der er bæredygtig på områder, der er vigtigt for lige netop os? Fremtidens Ledelse - to go! clean 43:53 Episode 29: Fremtidens arbejdsrum med Anders Strømvig Hansen https://blochoestergaard.com/episode-29-fremtidens-arbejdsrum/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-29-fremtidens-arbejdsrum Tue, 30 Apr 2019 14:36:59 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=4140 I denne episode af Fremtidens Ledelse to-go! Taler Puk Falkenberg og Anders Strømvig Hansen om fremtidens arbejdsrum

Episode 29: Fremtidens arbejdsrum med Anders Strømvig Hansen

Din vært er Puk Falkenberg, 30. April 2019

Hvad har ledelse og rum tilfældes? I denne episode taler vi om ledelse, rum og indretning. Vi har nemlig besøg af Anders Strømvig Hansen, der er spaceplanner hos Danielsens Spaceplan. Anders har en passion for indretning, og for at give den enkelte medarbejder kontrollen over sit arbejdsliv. Lyt med i dagens episode om, hvad ledelse, rum og indretning har med hinanden at gøre.

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Det bedste er, når en organisationskultur spiller sammen med indretningen, så der opstår synergi mellem de to. Ledelsen skal have en klar vision for, hvad man vil opnå med sin indretning, og hvilken type organisationskultur den skal understøtte.

Anders har været arkitekt i femten år, og opdagede ved et tilfælde, at vejen for ham var spaceplanning. Her kunne han være med til at forme rum i samarbejde med folk, der skal bruge dem. Anders’ passion for indretning, og vores passion for ledelse og rådgivning har været baggrund for dagens episode.

Storrumskontoret er dødt

Anders mener at storrumskontoret ikke giver den enkelte medarbejder friheden til at vælge, hvordan de vil arbejde. Det store mødebord i midten er blevet en forstyrrelse snarere end en videndelingszone.

Videndeling skal flyttes rundt, så det ikke er udover i hele kontoret og forstyrrer, men det kan give modsat effekt, hvor alle er stille for ikke at forstyrre. At bygge dedikeret rum til forskellige funktioner; videndeling, projektarbejde, stillezoner, café/loungeområder m.m. giver friheden til at vælge, hvad der passer ind i ens arbejdsdag.

En klar vision er vejen frem – også for indretning

Hvis du forsøger at gå fra en Orange organisation til en Teal, skal indretningen kunne bære forandringerne. Det kræver også, at du som leder har klare visioner for, hvilken retning du ønsker organisationen skal gå. Din indretning bør bære præg af, hvilken kultur og hvilke miljøer du vil skabe i din organisation.

Det giver mulighed for at indrette rum, der giver mening på lang sigt – og som virker! Som leder skal man engagere medarbejdere i forandringen, og vaner kan hurtigere ændres når rummet tillader det.

Kan din indretning bære kulturen?

Passer jeres indretning til de typer opgaver I laver i dag, og passer den til det agile mindset? Fordi vi som mennesker gør, er vi med til at påvirke hvad rummet kan gøre ved os. Hvordan sikrer vi en indretning, der både kan bære fleksibilitet og samtidig beholde sin afdelingsidentitet? Kan man indrette så både funktionsindretning og dynamisk kultur kan integreres i organisationen?

Kontorbegrebet er blevet udvidet. I dag er hele kontorhuset et arbejdsrum, hvor vi ser virksomheder have mere fokus på rum som kantinen. Ved at have fokus på hele kontorhuset, giver det os potentiale til at indrette aktivitetszoner og det er fremtidens arbejdsplads!

Dagens gæst

Anders Strømvig Hansen har været uddannet arkitekt i ca. 15 år. I dag beskæftiger han sig med spaceplanning og er projektmanager. Han har fokus på brugerinvolcering, strategi og udvikling af design koncepter, hvor brugerne kan tage det i brug med det samme. Anders har passion for rum, ledelse og menneskelig adfærd. I dag er han ansat hos Danielsens Spaceplan.

Mød Anders Strømvig Hansen på LinkedIn 

Besøg også Danielsen Spaceplanner her

Du kan også følge med i Anders’ blogs her

Din vært i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. Vi vælger nemlig selv om vi vil være med i episoderne, alt efter passion, viden og lyst.

I denne episode er Puk Falkenberg din vært. Læs mere om Puk under hendes billede.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker
Mere relevant læsning
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.
]]> I denne episode af Fremtidens Ledelse to-go! Taler Puk Falkenberg og Anders Strømvig Hansen om fremtidens arbejdsrum I denne episode af Fremtidens Ledelse to-go! Taler Puk Falkenberg og Anders Strømvig Hansen om fremtidens arbejdsrum Fremtidens Ledelse - to go! clean 50:51 Episode 28: Vores rytme vores ugemøde https://blochoestergaard.com/episode-28-vores-rytme-vores-ugemode/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-28-vores-rytme-vores-ugemode Tue, 16 Apr 2019 18:28:32 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=4021 Hvordan kan du med tre tavler skabe en rytme for din organisation? I denne episode gennemgår Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, vores rytme fra strategidag til ugemøde. Lyt med og få inspiration og fif til, hvordan du kan finde og skabe en rytme for din organisation.

Episode 28: Vores rytme vores ugemøde

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 16. april 2019

Hvordan kan du med tre tavler skabe en rytme for din organisation? I denne episode gennemgår Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, vores rytme fra strategidag til ugemøde. Lyt med og få inspiration og fif til, hvordan du kan finde og skabe en rytme for din organisation.

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Vores rytme fra strategidag til ugemøde

I dette værktøjsafsnit gennemgår vi vores ugentlige rytme i Bloch&Østergaard. Vores to vigtigste elementer i vores rytme er 1) vores ugemøde hver fredag, og 2) vores løbende kommunikation på Slack. I episoden dykker vi ned i ugemødet, og gennemgår vores proces fra idé til penge.

Et hurtigt overblik giver dig tre tavler, som vi snakker om i episoden:

 1. Vores ”strategiske backlog” tavle, som til vores halvårlige strategidag bliver fyldt op med idéer og strategiske initiativer. Denne tavle har en gennemløbstid på et halvt år.
 2. Vores ”På forretningen” tavle, som er vores løbende arbejde på forretningen (storytelling, administration og interne initiativer). Denne tavle har en gennemløbstid på et par uger.
 3. Vores ”I forretningen” tavle, som er vores arbejde med vores kunder, workshops og foredrag. Denne tavle har en gennemløbstid på en uge.

Flowet kører typisk fra tavle 1 til tavle 3. Strategiske initiativer føres løbende ind på tavlen ”på forretningen”, hvor vi arbejder videre med idéen. Den bliver måske til en idé, som vi tester eller arbejde med hos en eller flere af vores kunder, og føres derfor videre til tavlen ”I forretningen”.

Vi kan desuden anbefale at læse om værktøjet: “Kanban Board Agenda”, som supplement til denne episode.

Agendaen til vores ugemøder er simpel

Hver fredag eftermiddag har vi vores ugemøde – og ugen føles ikke ordentlig afsluttet, hvis vi ikke samles og runder ugen af sammen. Det er der en helt specielt grundt til, da ugemødet er et afgørende øjeblik i vores rytme.

Agendaen er bygget op efter de fire P’er:

 1. Purpose
 2. People
 3. Progress
 4. Profit

Hvert ugemøde starter med spørgsmålet ”Hvad har du lavet i denne uge, for at skabe organisationer, hvor alle vil møde op?” og slutter med ”Hvornår mødes vi igen?”. Er du blevet nysgerrig på, hvad der ellers gennemgås til ugemødet, så lyt med i ugens episode.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note SpeakerErik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author
The world and your employees have changed.
Do you want to keep up
– and shape the future?Are you looking for
a coach or
a professional mentor?Looking for a thought-provoking speaker
with knowledge of the future
and how to turn it into daily life?Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.
]]> Hvordan kan du med tre tavler skabe en rytme for din organisation? I denne episode gennemgår Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, vores rytme fra strategidag til ugemøde. Lyt med og få inspiration og fif til, Hvordan kan du med tre tavler skabe en rytme for din organisation? I denne episode gennemgår Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, vores rytme fra strategidag til ugemøde. Lyt med og få inspiration og fif til, hvordan du kan finde og skabe en rytme for din organisation. Fremtidens Ledelse - to go! clean 28:08 Episode 27: Når omorganisering styrker din tilpasningsevne https://blochoestergaard.com/episode-27-nar-omorganisering-styrker-din-tilpasningsevne/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-27-nar-omorganisering-styrker-din-tilpasningsevne Mon, 01 Apr 2019 12:48:18 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3995 Den moderne lederne vælter med vilje dele af sin organisation, for at rejse det igen. Formålet er at udfordre det bevidste ”vi plejer”.

Episode 27: Når omorganisering styrker din tilpasningsevne

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 2. april 2019

Vi befinder os midt i et paradigmeskift, hvor det kræves at den morderne organisation er i stand til at tilpasse sig og forblive relevant. Relevant for markedet, for sine kunder og for sine medarbejdere. Denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager fat i én af mange vinkler på, hvordan du kan styrke tilpasningsevnen i din organisation.
I denne episode bliver du klogere på:

 1. Hvordan du kan bruge omorganisering som redskab.
 2. Hvordan du med vilje kan ”vælte” din organisation.
 3. Hvordan omorganisering åbner op for et læringsvindue.

Dine værter I episoden er: Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard.

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Omorganisering bliver anderledes i fremtiden

Tidligere talte man om omorganisering med ærefrygt, og som noget management besluttede sig for hvert tredje år. Det var funktionelt og blev brugt til at prøve en ny type organisation af.
I dag ser vi omorganisering på en helt anden måde. Omorganisering bliver drevet af medarbejderne, som orientere sig imod det de gør i stedet for det de er. Det handler om organisering og ikke organisation.
Det går fra at være funktionsorienteret til at være problemorienteret. Det går fra at være bestemt af management, til at være drevet af medarbejdernes egne idéer om, hvordan organiseringen bør være.

Vælt med vilje

Den moderne lederne vælter med vilje dele af sin organisation, for at rejse det igen. Formålet er at udfordre det bevidste ”vi plejer” og søge efter ”hvordan kan vi gøre det her anerledes?”
Oftest opnås en eller flere af disse resultater:

 • Evnen til hyppigere at tilpasse sig, dynamisk agere og holde sig relevant samt hele tiden skabe impact (måske et lavere et, men hyppigere)
 • En stærkere dynamisk kultur, hvor medarbejderne ser forandring som normen
 • Forbedring i konkurrencefordele – en undersøgelse viser det også øger bundlinjen med op til 60% ift. konkurrenter der ikke er vant til den hyppige forandring og omorganisering
 • Mulighed for at styrke læring, tage ny viden ind og vinke farvel til gamle vaner.


Omorganisering åbner op for læringsvindue

Læringsvinduet står på vidt gab, når du arbejder med omorganisering. Du har en periode, hvor det er muligt at tillære ny vaner, ny viden og skabe ny adfærd. Hvordan udnytter I teamdynamikken? Kender I hinandens personprofiler? Hvordan skaber I transparens i det i laver?

Jo mere I træner tilpasningsevnen, jo større chance har I for at forblive relevant.

Tænk sammenhængen af de fem områder i fremtidens ledelse ind. Når du skruer på organiseringen ”smitter det af” på de andre fire områder. På den måde løster omorganisering ikke blot den ene del af fremtidens ledelse, den skubber til de andre og løfte hele organisationen ind i fremtidens ledelse.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note SpeakerErik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.
]]> Den moderne lederne vælter med vilje dele af sin organisation, for at rejse det igen. Formålet er at udfordre det bevidste ”vi plejer”. Den moderne lederne vælter med vilje dele af sin organisation, for at rejse det igen. Formålet er at udfordre det bevidste ”vi plejer”. Fremtidens Ledelse - to go! clean 33:36 Episode 26: Er din forandring Built-in eller Bolded-on? https://blochoestergaard.com/episode-26-er-din-forandring-built-in-eller-bolded-on/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-26-er-din-forandring-built-in-eller-bolded-on Tue, 19 Mar 2019 08:00:46 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3717 Hvorfor det er svært at implementere forandringer i organisationer, og hvordan man ”bygger dem ind i” organisationen og ikke ”knapper dem på”.

Episode 26: Er din forandring Built-in eller Bolded-on?

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 19. marts 2019

Hvorfor er forandringer så svært? I episoden taler Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard om, hvorfor det er svært at implementere forandringer i organisationer, og hvordan man ”bygger dem ind i” organisationen og ikke ”knapper dem på”. Lyt med, og blive klog på, hvad forskellen på Bolded-on og Built-in.

Velkommen til Fremtiden ledelse To-Go!

Built-in og Bolded-on

Er din måde at bedrive forandring på, bygget på organisationen, eller er forandringen en integreret del af det I gør? De to begreber forklaret:

 • Built-in beskriver, hvordan du har forandringsledelse som en integreret del af forandringsprocesserne i din organisation. Det er her, hvor forandring begynder at føles som en del af normen, og hvor forandring i stedet ses som en kontinuerlig udvikling.
 • Bolded-on beskriver, hvordan du knapper forandringer på i de situationer du har behov for det. Forandringsledelse bliver en lineær proces, hvor fokus er på problemet og løsningen.

Succes med forandring handler ikke kun om selve forandringen, men i høj grad om, hvorvidt du har fået forankret forandringen. Du skal omfavne forandringen, og det sker kun ved at indbygge forandringen og ikke knappe den på.

Hvorfor fejler forandringer?

Det siges at 70 procent af alle forandringsprojekter fejler, men der findes ingen beviser på, at tallet holder. Alligevel er det værd at kigge på, hvad er hæmsko for, hvorfor forandringer ikke lykkes.

Studier tyder på, at der er noget underliggende i organisationer, som ikke er løst før du står i en forandringssituation. Det gør, at forandringerne ikke kan komme igennem. Når virksomheder begynder på forandringer, begynder det underliggende at dukke op på overfladen. Det er derfor, at tillid er alfa omega, når man taler om forandring. Vi er vanemennesker, og det at ændre en vane er svært!

Det er ikke kun vanen, vi som mennesker døjer med når vi skal forandre; forandringer får os til at føle usikkerhed. Vi kender ikke værdien af forandringer, og vi kan ikke mestre det, hvilket kan føre til usikkerhed. Der skal medarbejdere skal have tillid til, at ledelsen griber dem i tilfælde af, at forandringen ikke lykkes.

Virksomhederne skal være på tæerne

Jo hyppigere du arbejder med små ændringer, jo tættere er du på en dynamisk stabilitet i stedet for en statisk stabilitet. Du vænner dig til forandringer. De virksomheder, der er i stand til interne forandring, er også de virksomheder der out-performer de andre.

Kig på disse faktorer før du påbegynder en forandring for at sikre at din forandring er indbygget og ikke knappet på:

 1. Hvordan er I organiseret i organisationen? Er det plads til forandring eller skal I omorganiseres først?
 2. Hvordan er jeres kultur? Hvis der er en bekymringskultur, skal der først tages hånd om det, før du påbegynder en forandring.
 3. Hvordan er jeres arbejdsmetoder? Kører I klassiske faseprojekter, så er det svært at nå hen til agile arbejdsmetoder, hvor forandringer bygges ind i organisationen.
 4. Kig på jeres innovationskraft. Hvordan udvikler I i forvejen? Innovation hører ikke kun hjemme i innovationsafdelingen. Der er behov for kreativ innovation i forhold til forandringer. Ellers er der fare for, at I sidder fast i ”det plejer vi jo”.

Rytmen fra den agile verden, f.eks. fra SCRUM, kan være en metode til, hvordan du langsomt indbygger forandringer i din organisation. Sådanne arbejdsmetoder giver dig en rytme med korte sprints, rum til at teste hypoteser, retrospektiv og ikke mindst at korrigere hvis hypoteserne ikke holder.

De virksomheder, der vil overleve i fremtiden, er de virksomheder, der er i stand til at forandre sig – det betyder, at forandringer i din virksomhed skal være indbygget.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note SpeakerErik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.
]]> Hvorfor det er svært at implementere forandringer i organisationer, og hvordan man ”bygger dem ind i” organisationen og ikke ”knapper dem på”. Hvorfor det er svært at implementere forandringer i organisationer, og hvordan man ”bygger dem ind i” organisationen og ikke ”knapper dem på”. Fremtidens Ledelse - to go! clean 36:30 Episode 25: Hvordan hænger forandring og filosofi sammen med Emil Pope https://blochoestergaard.com/episode-25-hvordan-haenger-forandring-og-filosofi-sammen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-25-hvordan-haenger-forandring-og-filosofi-sammen Wed, 06 Mar 2019 15:07:10 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3598 I episoden lægges der vægt på, hvordan forandring og filosofi hænger sammen, og Emil hiver fat i både forandringsteoretiker John Kotter og neurologen Hilary Scarlett.

Episode 25: Hvordan hænger forandring og filosofi sammen med Emil Pope

Din vært er Puk Falkenberg, 6. marts 2019

Hvordan hænger filosofi og forandring sammen?

I denne episode møder du Emil Pope, der netop har afsluttet sit speciale i forandring og filosofi. I episoden lægges der vægt på, hvordan forandring og filosofi hænger sammen, og Emil hiver fat i både forandringsteoretiker John Kotter og neurologen Hilary Scarlett. Lyt og bliv klogere på, hvordan forandring og filosofi hænger sammen.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Forandringer var engang en nyhed – i dag er det et vilkår

Emil Pope har skrevet specialet ”Forandringsledelse – betydning af menneskesyn”. Han fortæller om, hvordan de virksomheder, der er i stand til at skabe forandringsmodtagelighed på tværs af organisationen, kommer til at udkonkurrerer deres konkurrenter. Vi ser, at den gennemsnitlige levetid for virksomhederne er kraftigt reduceret de sidste 50 år, og de der overlever, er dem, der er i stand til at forandre – forandring er i dag et vilkår.

Frygten for at overleve er større end frygten for at lære nyt

Beskæftiger man sig med forandringsledelse, kan man ikke komme udenom John Kotter. John Kotter er mest kendt for hans otte-trins model, men er hans model for lineær til dagens organisationer og er den stadig relevant?

John Kotters otte-trins model som vi snakker om i podcasten består af otte følgende trin:

 1. Etablering af en oplevelse af nødvendighed
 2. Oprettelse af den styrende koalition
 3. Udvikling af en vision
 4. Formidling af vision
 5. Skabe grundlag for handling på bred basis
 6. Generering af kortsigtet gevinster
 7. Konsolidering af resultater og produktion af mere forandring
 8. Forandring af nye arbejdsmåder i kulturen

Why should we care?

Emil pointere, at der er huller i Kotters teori, da Kotters menneskesyn er rationelt og ikke tager højde for menneskers følelser. Derfor har Emil draget Hilary Scarletts teorier ind, som er en biologisk baseret tilgang til forandring.

Scarlett har skrevet om, hvordan hjernen er baseret på system 1 og system 2. System 1 er den hurtige og umiddelbare reaktion. System 2 er den langsomme og energikrævende adfærd, hvor man er i stand til at tænke nuanceret. System 1 er der, hvor bias bor, og det er der vi har tilbøjelighed til at være når vi ser forandringer. Det er også her vi ser trusler og ikke er i stand til at være kreative.

Hilary Scarlett mener, at vi skal fjerne usikkerhed for medarbejderne, så de er i stand til at aktivere system 2 og kan være kreative og tage imod forandringer.  Men hvordan gør vi det, når vi ryger i frygt, hvor vi i virkeligheden har brug for en nuanceret og kreativ tilgang?

Der er her Kotters teori bliver udfordret. Hans første trin handler om at skabe et behov for nødvendighed, der rummer stor usikkerhed. Men som leder skal du kunne fjerne usikkerheden, så den kreative tilgang kan åbnes for medarbejderne. 85 procent af alle virksomheder, der sætter gang i en forandringsproces, finder ud af noget underliggende, der trykker. Og det er netop fordi lederne forsøger at drive forandringer UDEN at have taget højde for usikkerhederne og utrygheden.

Lyt til hele episoden, hvis du vil høre Emils forklaring af sammenhænge, usikkerhed og hvordan hans speciale gik ud på at ”nakke dragen Kotter”.

Episodens gæst

Emil Pope har netop aflsuttet specialet ”Forandringsledelse – betydning af menneskesyn” indenfor filosofi og forandring.

Hvis du er interesseret i at høre mere om ham eller hans speciale, kan du møde Emil Pope lige her.


Din vært i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. Vi vælger nemlig selv om vi vil være med i episoderne, alt efter passion, viden og lyst.

I denne episode er Puk Falkenberg din vært.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.
]]> I episoden lægges der vægt på, hvordan forandring og filosofi hænger sammen, og Emil hiver fat i både forandringsteoretiker John Kotter og neurologen Hilary Scarlett. I episoden lægges der vægt på, hvordan forandring og filosofi hænger sammen, og Emil hiver fat i både forandringsteoretiker John Kotter og neurologen Hilary Scarlett. Fremtidens Ledelse - to go! clean 1:02:16 Episode 24: Engaging youth in building the business of tomorrow https://blochoestergaard.com/episode-24-engaging-youth-in-building-the-business-of-tomorrow/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-24-engaging-youth-in-building-the-business-of-tomorrow Wed, 13 Feb 2019 13:54:42 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=3183 Hør episode 24, hvor Puk og Arbresh taler om de 17 verdensmål.

Episode 24: Engaging youth in building the business of tomorrow

fl 24

Dine værter er Puk Falkenberg og Arbresh Useini, 13. februar 2019

For nogle uger siden deltog Puk Falkenberg og Arbresh Useini i UN Global Compact: Engaging youth in building the business of tomorrow. Derfor handler denne episode om, hvilke refleksioner de tog med sig fra eventet. Lyt med, når der diskuteres, hvordan man som virksomhed kan kæmpe for de 17 verdensmål, og hvilke keynotes de hver især tog med fra eventet.

Her får du Arbresh og Puks refleksioner fra UN Global Compact’ event, om hvordan man som ung under 35 år kan være oplyst, og dermed engagere og inddrage unge i at tage ansvar for, at vi i 2030 når alle 17 verdensmål. Ikke alle lande fokuserer på at nå alle mål. For nogle lande er nogle af verdensmålene luksus, men vi skal alle bestræbe os efter dem – uanset hvilke vi prioriterer. Så hvordan kan danske organisationer tage ansvar?

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Der er profit i verdensmålene

“How can we deliver progress faster, better and how can we scale?” Sådan spurgte udviklingsminister Ulla Tørnæs afslutningsvis virksomheder i sin tale. Agendaen var sat! Det er ikke kun filantropi, der er også profit i verdensmålene. Det vurderes, at der er potentiale for et marked med en værdi på $12 trillioner for private virksomheder, hvis vi når i mål med alle 17 verdensmål i 2030. Lige nu ligger tallet på $2,5 trillioner.konferencen var også Wholi, som fortalte om hvilken forskel insekter kan gøre, hvis vi begyndte at spise dem.

Hvad har Sydafrikas bankverden, en dansk ølproducent og en pumpeproducent tilfælles?

Alle tre kæmper for de 17 verdensmål, men på hver deres måde:

 • I Sydafrika har man i bankverden gennem teknologi, sørget for, at unge mennesker kan få rådgivning til deres økonomi.
 • Grundfos har sikret rent vand i Tanzania ved at sende 15 af deres egne medarbejdere og gennem partnerskaber med 850 mennesker fra NGO’er.
 • Carlsberg satser benhårdt på at nå 0-carbon målet ved at invitere unge mennesker ind og, gennem innovative initiativer, finde løsninger.

Hør hvordan både Grundfos og Carlsberg har gjort for at sikre verdensmålene i episoden.

John Elkington fra Project Breakthrough og forfatteren bag Cannibals with Forks: The Triple Bottom Line of 21st Century Business, mener at: “sustainability is a wicked challenge and it takes an equality wicked change to solve”. Han mener derfor, at verdensmålene ikke handler om inkrementelle forandringer men snarere eksponentielle mål.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Arbresh Useini været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.
]]> Hør episode 24, hvor Puk og Arbresh taler om de 17 verdensmål. Hør episode 24, hvor Puk og Arbresh taler om de 17 verdensmål. Fremtidens Ledelse - to go! clean 44:11 Episode 23: Fra et informationssamfund til et innovationssamfund https://blochoestergaard.com/episode-23-fra-et-informationssamfund-til-et-innovationssamfund/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=episode-23-fra-et-informationssamfund-til-et-innovationssamfund Wed, 30 Jan 2019 08:23:37 +0000 https://blochoestergaard.com/?p=2760 Hvilken type organisering man skal have i sin virksomhed, når vi kigger ind i fremtiden. Hvilken betydning har det for virksomhederne, at vi går fra et informationssamfund til et innovationssamfund?

Episode 23: Fra et informationssamfund til et innovationssamfund

fl23

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 30. January 2019

I denne episode taler Erik og Puk om, hvilken type organisering man skal have i sin virksomhed, når vi kigger ind i fremtiden. Hvilken betydning har det for virksomhederne, at vi går fra et informationssamfund til et innovationssamfund?

Lyt med i denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go, når vi denne gang har et opsamlingsafsnit, der binder en sløjfe på en række af de emner, vi har berørt de seneste år.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Fra et infomationssamfund til et innovationssamfund. 

For at overleve som virksomhed i et innovationssamfund, kræver det at man er konstant nytænkende, er kreative, og er i stand til at forandre og forankre aktiviteter hurtigt. Den evne har sin rod bland andet i virksomhedernes evne til organisering, dvs. at dynamisk kunne tilpasse arbejdsform og – struktur. Organisering handler nemlig om dynamisk stabilitet, i modsætning til organisation, der er en statisk stabilitet. Organisering er noget man gør. Organisation er noget man er. Organisering sker på mange niveauer og måder, og skal passe ind i organisationen. De bedste virksomheder er i stand til både at organisere sig og skabe nytænkende organisationer.

Så hvordan skaber man organisering og organisationer, når begge dele er lige vigtige i et innovationssamfund? Hør med, når Erik og Puk snakker om hvordan du som virksomhed kan overleve, ved at have en blanding af forskellige organiseringsformer i organisationen.

Hierarki, flad organisation eller noget helt tredje?

En god organisering rummer tit en blanding af både hierarkiske områder og flade områder – og det skaber indimellem en blandingsform, som Jacob Morgan kalder flat-archy. Hvordan sikre man hierarki på en sund måde? Vi kan ikke komme udenom, at der stadig er brug for en minimumsgrad af bureaukrati for at sikre retningslinjer, grundlæggende processer og opfølgning.

Vi ved at flat-archy er en god måde at sikre organisering på. Vi har oplevet og set den type transformation i en enhed i Danske Bank, hvor vi gennem netværksmålinger kunne se, hvordan hierarkiet blev til et flat-archy, og med lommer af helt flade strukturer også. Det lykkes blandt andet via ændring i mindset, i mindre bureaukrati og med distribueret beslutningskraft.

Pingala A/S er en anden god case, der helt fra starten har ønsket at lave en virksomhed hvor alt det traditionelle management og bureaukrati er skåret væk. Det betød en flad organisering og ingen ledere – men hvem skal man så have 1:1 med og hvem træffer beslutninger PÅ forretningen? Hos Pingala A/S er løsningen, at de har mentorsamtaler med hinanden, og gennem fokuscirkler, arbejder de med afgrænsede problemstillinger for at sikre, at der arbejdes PÅ forretningen og ikke kun I forretningen.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note SpeakerErik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author
Mere relevant læsning
Get inspired – sign up to receive our newsletter!

The newsletter is filled with articles and tools for modern, future-oriented leaders. In this we strive to share relevant insights on stuff like the Future of Work, on transformation, on mega trends, on millennials, motivation and on how to create a happy, productive workplace. Not all in one newsletter, but now you know what to expect.
]]> Hvilken type organisering man skal have i sin virksomhed, når vi kigger ind i fremtiden. Hvilken betydning har det for virksomhederne, at vi går fra et informationssamfund til et innovationssamfund? Hvilken type organisering man skal have i sin virksomhed, når vi kigger ind i fremtiden. Hvilken betydning har det for virksomhederne, at vi går fra et informationssamfund til et innovationssamfund? Fremtidens Ledelse - to go! clean 32:57