Map your Innovation Spectrum and transform your business

12. December 2018

I denne episode taler Erik med Alexandra Krautwald om fremtiden, om generationer og epoker, og hvad det ledelsesmæssige paradigmeskifte betyder for den unge generation. 26 procent af verdens befolkning er under femten år og 16 procent af Europas befolkning er under femten år. Om ti år har nogle af dem deres første lederjob, og allerede om fem år tager de ansvar og træffer vigtige beslutninger. Vi taler derfor om, hvordan vi leder de unge og hvad vi kan forvente af deres fremtidige lederskab – og ikke mindst det ledelsesmæssige paradigmeskifte.  

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten. 

Alexandra Krautwald er forfatter til bogen Unge generationer på arbejde, er beslutningsrådgiver hos Composing A/S, foredragsholder og fast blogger på Børsen. Sammen diskuterer vi, hvordan fremtiden ser ud og hvilke paradigmeskift der er i vente. 

Generationsforskelle handler om epoker

Alexandra mener at generationsforskelle snarere handler om epoker og ikke om generationskasser. Det kan hjælpe dig som leder til at navigere, hvis man forstår hvilke epoker ens medarbejdere tilhører.  

De erfarne medarbejdere er vokset op med feedback baseret på resultater og indsats. Det handler om en sikkerhed for, at man ikke træder ved siden af. De erfarne er målstyrede. De ved, hvor de skal hen. Disse karakteristika kommer fra den epoke der er vokset op i, i 50’erne/60’erne/70’erne.; i paradigmeskiftet fra landbrug til industrisamfund. 

Hvad så med de unge? Her handler det mere om identitet. De unge vil have feedback ud fra et andet afsæt, der handler om ”er jeg god nok” og anerkendelse. Alt går hurtigt og kravene er store. De unge er en del af en generation, hvor præstationerne står i kø. Hvis man er likede, så er man en vinder.  Igen, det er en adfærd der udspringer af den epoke, de er vokset op i, med fokus på globalisering, teknologi og liberalisme. 

Humanisme på en ny måde

Perioden efter 2. verdenskrig skabte behov og mulighed for en ny ledelsesfilosofi og –stil. Det blev nødvendigt med LEAN og effektivitet, og dette paradigmeskifte blev afløst af et nyt: Det blev til kundernes periode. Vi opfandt CRM og en-til-en marketing, hvor vi søgte kunder til vores produkter.  

Hvad kommer så nu? Vi har hyldet konkurrence i mange år, og det har betydet større individualitet – og “mangel på fysisk og psykisk overskud”, mener Alexandra Krautwald.  

Derfor definerer vi humanisme på en ny måde. Humanisme i kontekst af avanceret og allestedsnærværende teknologi og ønske om stærk impact fra virksomhedsejernes side. I episoden taler vi derfor også om, hvad Corporate Activism handler om for de unge. Hvad gør du som leder, når de unge siger “lad vær med at lede mig, men led med mig?

Mere relevant læsning og lytning: 

Mød Alexandra her 

Unge generationer på arbejde, af Alexandra Krautwald 

Reinventing Organizations, af Frederic Laloux  

Om Holacracy https://www.holacracy.org/ 

The 5 Types Of Organizational Structures: Part 5, Holacratic Organizations, af Jacob Morgan  

Homo Deus – Brief History of Tomorrow, Yuval Noah Harari  

Tribal Leadership med Garry Ridge 

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone
Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din fortrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Our newsletter is filled with articles and tools
for the modern
future-oriented leader

Get free, useful tips and tools
that will help you navigate the future
and enhance your leadership already today

Do you need input on how to get started?
Take a look at at our categorized toolbox here
– it’s all free